5216 Sayılı Büyükşehir Yasası’yla birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni bağlanan ilçe ve beldelere hizmet götürmek için geniş çaplı bir hamle başlattı.


Ercan ÇELİK / HaberTire


Küçük Menderes Havzası’nda çiftçilerin yıllardan buyana kanayan yarası haline gelen üretim yollarının yapımına başlanması üreticide büyük sevinç yarattı.


İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÇİFTÇİNİN YARASINA MERHEM OLDU
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, ilçelere yönelik çalışmalarının arka planında ciddi bir araştırma sürecinin olduğuna değinen Eskiyörük, ilçelerin bağlanmasını öngören yasanın oluşturulması sürecinde Başkan Kocaoğlu’nun örnek bir yöneticilik anlayışı sergilediğini belirtti. Kocaoğlu’nun bölgenin öncelikli sorunlarıyla ilgili sektör temsilcileriyle görüştüğünü ve “Ortak Akıl” çerçevesinde hareket ettiğini belirten Eskiyörük, 

“Yıllardan bu yana bölgenin ekonomik kalkınması için üretim yolarının hayati önem taşıdığını her platformda dile getirdim, derdimizi anlayan çıkmadı. İlçelerin, Büyükşehir Belediyesine bağlanmasıyla ilgili yasa gündeme geldiğinde Başkan Kocaoğlu’na sorunu aktardık. Kendisi de gençliğinde çiftçilik yapmış birisi olduğu için bizi çok iyi anladı. 

Tire’nin büyükşehir’e bağlanmasını dahi beklemeden, ilk iş olarak yaramıza merhem olarak yol yapım çalışmalarını başlattı. Bölge için hayati önem taşıyan bu soruna sahip çıkan Başkan Kocaoğlu’na tüm üreticilerimiz adına teşekkür ederim” dedi. 



BÖLGE EKONOMİSİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Küçük Menderes havzasında pamuk tarımının bitmesiyle 15 yıldan bu yana bölge üreticisinin başta süt hayvancılığı olmak üzere meyve ve sebze tarımına yöneldiğini söyleyen Eskiyörük, yolların durumu nedeniyle üreticinin uzun yıllardır büyük maddi kayıplar yaşadığını söyledi. 

Yolların kışın bataklığa dönerek girilmez hale geldiğini yazın ise toz bulutu içinde büyük çukurlar oluştuğunu sözlerine ekleyen Eskiyörük şunları söyledi;


“Tarımsal faaliyetlerin her aşamasında bozuk yollar nedeniyle büyük sorun yaşadık. Süt toplarken araçlarımız giremedi. Meyve ve sebze üreticisi ova yolarına araç girmediği için ürününü traktör römorklarında taşımak zorunda kaldı. Ezilen meyve ve sebzeler pazar değerini kaybetti. Yoğun toz bulutları ağaçlarda hastalık yaptı, üretici verim alamadı. 


Küçük Menderes’te varlık içinde yıllarca yokluk yaşandı. Büyükşehir’e bağlanmamızla tüm bu sorunları geride bırakıyoruz.” diye konuştu. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı bu çalışmaya Tire Belediyesi’nin de ekip ve ekipman desteği vermesiyle yolların kısa sürede tamamlanacağını belirten Eskiyörük, 


“Tarımsal ürünlerimizi artık kalite kaybı olmadan pazara sunabileceğiz. Üretici kazanırsa, esnaf da kazanır. Bu yatırımlar bölge ekonomisinde kısa sürede gözle görülür gelişme kazandıracak.”  dedi.

Editör: Haber Merkezi