2017 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre ilçemiz binde 9 nüfus artış hızıyla İzmir ilçeleri arasında dikkat çekti. 
TÜİK rakamlarına göre ilçemizde geçen yıl 1004 doğum ve 733 ölüm gerçekleşirken, 605 evlilik ve 181 boşanma gerçekleşti. Tire’nin 23 Merkez Mahallesinin toplam nüfusu 60.025 iken, 64 Kırsal mahallenin toplam nüfusu 23.804 oldu. 
Nüfus büyüklükleri ile merkezde sırasıyla Fatih, Hürriyet, Atatürk, Kurtuluş ve 4 Eylül mahalleleri öne çıktı. Kırsalda ise en büyük ilk 5 mahalle sırasıyla Derebaşı, Işıklı, Kireli, Eğridere ve Küçükkemerdere oldu. Göç alan İlçemizde vatandaşlarımızın İzmir dışında nüfusa kayıtlı olduğu ilk 5 il ise sırasıyla Ağrı, Aydın, Erzurum, Manisa ve Konya olarak dikkat çekti.


KAYMAKAM TANRISEVEN: ‘‘TİRE BÜYÜYOR VE GELİŞİYOR”
Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven yaptığı açıklamada; Tire’nin köklü bir geçmişe sahip olmasının yanında son yıllarda sürekli gelişen ve büyüyen bir ilçe olduğunu, bunu nüfus sayım sonuçlarının da ortaya koyduğunu belirtti. 
Kaymakam Tanrıseven Tire’deki nüfus artışının kademeli olarak gerçekleştiğini bunun da kentin gelişimi açısından olumlu etki yarattığını belirtti. Tanrıseven şunları söyledi:
"İlçemizin sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel potansiyellerle doğru orantılı olarak ilçemizin nüfusu da gün geçtikçe artmakta olup Türkiye’nin 81 vilayetinden gelen insanların huzur içine yaşadığı bir kenttir. Bugün Tire İzmir’in 16. büyük ilçesidir. Bizler ilçemizin büyümesi ve gelişmesi adına çalışmaları yürütmeye devam edeceğiz. İlçemiz, planlanan devlet ve özel sektör yatırımlarının kısa sürede tamamlanmasıyla birlikte ülkemizin de önde gelen yerleşim merkezlerinden biri haline geleceği gibi; marka şehir olarak da yoluna devam edecektir."
 

Editör: Haber Merkezi