Tire Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapılan toplantının açılışında bir konuşma yapan Kaymakam Tanrıseven, 16 Nisan tarihinde yapılacak referandumla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının gerekli önlemleri aldığını belirterek, seçim süreci ile ilgili bazı hususları ve yasal mevzuatları hatırlatmak üzere siyasi parti temsilcileri ve ilgili kurum temsilcileri ile beraber toplandıklarını kaydetti. 


Kaymakam Tanrıseven, referandum takviminin başlangıcından bu güne kadar Tire'de seçim ortamında yaşanan diyalog ve hoşgörü ortamı için parti temsilcilerine teşekkür etti. Tanrıseven şunları söyledi: 
“Bu güne kadar partiler arasında en ufak bir sürtüşme olmadı. Temennimiz bu huzur ve güven ortamının seçim süreci boyunca ve seçim sonrasında da devam etmesidir. Bizler de bu hususta kamu kurum ve kuruluşları olarak gerekli her tür tedbiri alıyoruz. Siyasi partilerimizde burada kendi parti programları ve görüşleri doğrultusunda serbest çalışmalarını yapabilirler. Seçmenin sandığa iradesinin hür bir biçimde yansıması için gerekli tedbirler alınacak.”
Toplantıda, kolluk birimleri referandumla ilgili yasal mevzuat hükümlerini hatırlattılar. Siyasi parti temsilcileri de hoşgörü ve barış ortamı içinde çalışmalarını sürdüreceklerini belirttiler. Diğer kamu kurum ve kuruluşları da seçim propaganda süreci zarfında ve seçim günü de üzerlerine düşen görevleri hassasiyetle yapacaklarını, gerekli tedbirleri alacaklarını belirttiler. 


TOPLANTIYA KATILANLAR
Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven Başkanlığında yapılan toplantıya, Garnizon komutanı Yzb. Adem Aydın, Tire İlçe Jandarma Komutanı Emre Davutoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önlek, İlçe Emniyet Müdürü Engin Tetik, İlçe Seçim Müdürlüğünden Emrullah Deviren, Telekom Müdürü Adem Ongan, İlçe Sağlık Müdürü Dr. M. Ulvi Toprak, Gediz Elektrik Tire İşletme Müdürü Osman Türeli, AK Parti İlçe Temsilcisi Gökçe Ok, CHP İlçe Temsilcisi Yakup Demirseven, MHP İlçe Temsilcisi İbrahim Çetinkal, BBP İlçe Temsilcisi Erkan Etçi, SP İlçe Temsilcisi Mehmet Ekmen, Vatan Partisi İlçe Temsilcisi İsmet Bozdağ katıldı.

Editör: Haber Merkezi