Ercan ÇELİK

Tire Belediyesi tarafından gelenek haline gelen ve Ramazan ayı boyunca her gün Tire’nin başka bir mahallesinde kurulan iftar sofralarının ilki Yanık Konak Meydanı’nda gerçekleştirildi. Tire Belediyesi Aşevi tarafından çıkarılan 1500 kişilik yemek, mahalleliye dağıtıldı.

Meydanda kurulan sofraya Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, İYİ Parti İlçe Başkanı Yüksel Şenyurt, CHP İlçe Başkanı Nejat Bozkurt, Deva Partisi İlçe Başkanı Fatma Yıldırım, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mehmet Ekmen, Demokrat Parti İlçe Başkanı Hasan Sarp, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Millet İttifakı ilçe başkanları ve Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, vatandaşlara bizzat yemek servis ettiler.

Dualar eşliğinde oruçlar açıldı ve iftar yemeği hep birlikte yendi.

GELENEK HALİNE GELDİ

İftar sofralarıyla ilgili açıklama yapan Başkan Duran, “Bugün Ramazan’ın ilk günü. Ramazan-ı Şerif’i sağlıklı sıhhatli karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren bir gelenek haline getirmek istediğimiz ve her yıl imkanlar dahilinde gerçekleştirdiğimiz mahalle iftarlarımıza bugün Yanık Konak Meydanı’nda başladık. Burada mahalle sakinlerimizle birlikte iftar açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğin önemli bir örneğini ortaya koyuyoruz. Bu sofraların oluşmasında büyük katkı sağlayan, emek veren, başta mesai arkadaşlarım olmak üzere, ürünlerin alımında ve yapımında katkı sağlayan kıymetli iş insanlarına, tüm Tireli hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. İnşallah sağlıklı sıhhatli nice Ramazanlar görürüz. Ramazan ayının önce şehrimize, sonra ülkemize ve tüm İslam alemine iyilikler, güzellikler getirmesini diliyorum.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi