Tire’de SMA TİP 2 hastası 44 aylık Mehmet Ayaz Sındıraç’ın ailesi hayırseverlerin tedavi masraflarında kullanılmak üzere bağışladığı kışlık giysileri kolilerle deprem bölgesine gönderdi. Sındıraç ailesi, “Soğuk havada sokakta kalan çocukların bu eşyalara bizden daha çok ihtiyacı var” dedi. Kendi derlerini unutup, depremzedelerin yardımına koşan Sındıraç ailesinin bu davranışı taraflı tarafsız herkesin takdirini topladı.

“YARDIM SIRASI BİZDE”

Deprem bölgesinde yaşananların ardından duygularını ifade etmekte güçlük çektiğini belirten anne Zeynep Sındıraç, “Bizler, kampanyamızı bugüne dek Türkiye’nin her köşesinden gelen desteklerle ilerlettik. Afet bölgesinde enkaz altında olan canlarımızın, hayatını kaybeden kardeşlerimizin büyük emekleri var üzerimizde. Belki de depremden önce bizimle ceplerindeki son parayı paylaştılar. Şimdi elimizden geldiğince yardımlaşma sırası bizde. Yardıma koşandan, ses olandan, umut olandan, bir su, bir ekmek olan herkese sonsuz teşekkürler. Duamızla her an yanınızda, kapınızdayız” diye konuştu.

SMA’LI ÇOCUKLAR UNUTULMASIN

Mehmet Ayaz bebeğin, Dubai’deki gen tedavisi için valilik izinli kampanyanın bitimine ise 1 aydan biraz daha fazla zaman kaldı. Felaketten önce, yüzde 86’ya ulaşan yardım kampanyasında toplam 10 ili etkiyen depremin ardından büyük bir duraklama yaşandı. Adeta bıçak gibi kesilen bağışlar sadece Mehmet Ayaz bebeğin kampanyasını değil Türkiye genelindeki tüm SMA’lı bebekleri olumsuz etkiledi. Bir yandan depremin acılarını yaşayan Sındıraç ailesi bir yandan da kalan sınırlı sürede yardım kampanyasını tamamlamayı umuyor.

Editör: Haber Merkezi