Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan 4. Uluslararası Ombudsmanlık (Kamu Denetçiliği) Sempozyumunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ve Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç birer konuşma yaptı. 

Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sempozyumun bu yılki temasını ‘Göç ve Mülteciler’ sorununun oluşturduğuna dikkat çekerek “Her ne kadar Türkiye, Suriye ve Irak'taki istikrarsızlık sebebiyle göç ve mülteciler meselesi ile son dönemde yoğun bir şekilde yüzleşse de, tarihi ve bulunduğu coğrafya itibariyle bu konuya asla yabancı değildir. Zira Anadolu, şu topraklar bir göçmen yurdudur. Yüzyıllardır bu topraklar, ülkelerinde zulüm, baskı ve şiddet gören mazlumlar için güvenli bir liman olmuştur” dedi.


TANRISEVEN DE KATILDI
Ankara'da yapılan Sempozyuma Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven de katıldı. Tanrıseven, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan Sempozyumun açılış ve çeşitli etkinliklerine iştirak etti. 
Tanrıseven, "Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumunda Sayın Cumhurbaşkanımızı dinledik; Türkiye'nin göç ve mülteciler için yaptıkları ile gururlandık" şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi