Kaymakam Çobanoğlu, 10 Kasım özel açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“TBMM’nin ilk Başkanı Kurtuluş Savaşı’mızın Başkomutanı, İstiklal mücadelemizin önderi, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84. Yıl dönümünde saygı ile anıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 20. Yüzyılın başında gerçekleşen 1. Dünya Savaşı’nın sonunda devletini ve topraklarını kaybetmiş Türk Milleti için toparlayıcı ve yol gösterici liderliğin adı olmuştur. Önce askeri kabiliyetle vatanın bağımsızlığını, ardından “muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmak” hedefi doğrultusunda kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti ile ülkenin istikbalini kurtarmıştır.

Atatürk “Benim naçiz bedenim elbet bir gün toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” diyerek baki değerlerin fani bedenlerden üstün olduğunu, binlerce Şehit kanıyla, fedakarlık ve imanla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya durdukça payidar kalacağını bize hatırlatmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılışının 84. Yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kuruxusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve şükranla anıyorum.”

Editör: Haber Merkezi