23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Tire’de de coşku içinde kutlandı. Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, günün anlam ve önemine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Kaymakamlığın internet sitesinden yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi;

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. Yıl dönümü, milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz.

23 Nisan 1920 tarihi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bayramı olmasının yanında, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı, demokrasinin temelinin atıldığı Cumhuriyetimizin yapı taşı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu olarak milletimiz ve ülkemiz için önemli bir dönüm noktasıdır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen ’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ gelecek nesillere verilen önemin ve güvenin de simgesi olmuştur. Bu nedenle daha güçlü ve daha huzurlu yarınlar için geleceğimizin teminatı çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatarak, en iyi şekilde yetiştirmek, geleceğe hazırlamak hepimizin ortak hedefidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizlere bağımsızlığımızı armağan eden birinci meclisimizin tüm kahraman üyelerini ve milli mücadeleye emeği geçmiş olan herkesi rahmet minnet ve şükranla anıyor, bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi