Kaymakam Fatih Çobanoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Bugün, tarihimizin şanlı sayfalarına altın harflerle işlenen Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıl dönümünü kutlarken, Aziz Vatan toprağını koruma uğruna canlarını feda eden kahraman Şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad etmenin gururunu yaşıyoruz.

Yıllarca süren harplerden bitap düşmüş Aziz Milletimiz, 18 Mart 1915’te Çanakkale’de, vatanımıza, istiklalimize, bayrağımıza ve mukaddes değerlerimize kast eden, Anadolu’daki varlığımızı yok etmek için birleşen, dünyanın en üstün harp güçlerine sahip işgalci devletlere karşı cansiperane mücadelesiyle eşsiz bir diriliş destanı yazmıştır.

Çanakkale Destanı, yaklaşık bin yıldır yurt edindiği toprakları kanlarıyla vatan haline getiren ecdadımızın, Milletimizi topyekün esaret altına alarak Anadolu’da kovmak isteyen kibir abidesi sömürgeci güçlere “Çanakkale Geçilmez” dedirttiği altın bir tarih sayfasıdır.

Çanakkale’de savaşan ecdadımızın bizlere miras bıraktığı şehadet ruhunu devam ettirmek, mukaddes değerlerimizi muhafaza etmek, bu yolda canla başla çalışmak ve mücadele etmek bugünkü nesiller olarak üzerimizdeki en önemli sorumluluktur.

Bu tarihi gün vesilesiyle, Çanakkale ruhunu bizlere miras bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, Vatanımızın bölünmezliği, milletimizin bağımsızlığı, ay yıldızlı al bayrağımızın göklerimizde özgürce dalgalanması için canlarından vazgeçen Aziz Şehitlerimizi ve Şanlı Gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”

Editör: Haber Merkezi