Kartal Dağı’nda yapılması planlanan mermer ocağıyla ilgili İzmir 4. İdare Mahkemesi 25 Mayıs tarihinde yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Kararın hemen ardından yürütmeyi durdurmanın iptaline yönelik bir üst mahkemeye itiraz yapıldı. İzmir Bölge İdare Mahkemesi 7. İdari Dava Dairesi yapılan itirazın reddine karar vererek alt mahkemenin kararını onayladı. Kararın ardından Kartal Dağı Koruma Platformu üyesi Zeynel Aydın’dan yazılı bir açıklama geldi. Aydın, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“İzmir 4. İdare Mahkemesi'nin 25/05/2022 günü verdiği yürütmeyi "durdurma kararı"na itiraz ederek konuyu bir üst mahkemeye taşıyan saygıdeğer resmi kurumların itirazı da sonuçsuz kaldı. "İzmir Bölge İdare Mahkemesi- 7. İdari Dava Dairesi" yapılan itirazın reddine karar vererek mahkemenin kararını onayladı. Yani haklı davamız onaylandı.

Bıkmadan usanmadan yasal haklarımızı sonuna kadar kullanarak direne direne mücadele edecek ve eninde sonunda kazanacağız. Bu arada hemen anımsatmakta fayda görmekteyiz ki biz onları bölgemizden kovaladıkça, onlar karşılarındaki muhalif gücün içinden en zayıf halkayı kırarak yeniden yeniden gelecekler demiştik ve bugün aynısını yaşıyoruz. İki gün önce Büyükkale'den jenaratör ve sondaj araç gereçleriyle giren bir ekibin dağın Büyükkale yüzünde yeniden numune alma arama çalışmasına başladıklarını duyduk. Muhtemeldir ki yeni bir ruhsat sahası ilan edecekler. Tekrar ifade etmek istiyoruz ki Kartal Dağı hem doğası hem doğal örtü ve içindeki türlerin çeşitliliği açısından mutlak korunması gereken bir özel alandır. Arkeolojik kültür varlıklarını da onlara eklediğimizde dağın önem ve ehemmiyeti bir kez daha ortaya çıkıyor. Kartal Dağı, madencilerin talanına açılmak yerine acilen Koruma altına alınmalıdır.”

Editör: Haber Merkezi