2019 yılında Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası ile ilgili bir belgesel çekip yayınlayan Tireli Yönetmen Aydın Özbey, belgeselindeki görüntülerin izinsiz olarak FOX TV’de bir haberde kullanıldığını görünce duruma tepki gösterdi. Avukatı aracılığıyla kanal ve haberi yapan muhabir ile temas kurduğunu söyleyen Özbey, görüşmelerden bir sonuç elde edilmediğini söyledi.

Tire’de 23 Nisan Coşkusu Tire’de 23 Nisan Coşkusu

1 AYLIK EMEĞİN SONUCU BELGESEL

Konuyla ilgili açıklama yapan Tireli Yönetmen, “Üniversite yaşamımdan beri belgeseller çektim ve bu belgesellerle çeşitli yarışmalarda çeşitli ödüller aldım.  Bazılarında finale kaldık, bazılarında ödül aldık. 2019 yılında Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası’nın belgeselini çektim. ‘Sanayinin Musikisi’ isimli kısa metrajlı 15 dakikalık bir belgesel çektik. Bu belgesele yaklaşık 1 ay emek verdim. Drone ve kamera ile fabrikanın içinde görüntüler çektik. Oradaki kampüs sorumlusu hocamız da bu çekimlerde bana eşlik ettik. Tireli arkadaşımız Şeref Şenki, belgeselin seslendirmesini yaptı. Hep birlikte bir belgesel ortaya koyduk. Bu belgeseli sosyal medya hesaplarımda, yerel basında paylaştım. Paylaşımın ardından belgesel pek çok kişi tarafından beğenildi. Onlar da kendi sayfalarından paylaşarak destek oldular.”

O HABERLE ÖDÜL ALDILAR

Bir dostunun haberi televizyonda görüp kendisini araması üzerine durumu fark ettiğini dile getiren Özbey, “26 Ekim 2022 tarihinde bu haber yapılmış. Bu haber ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği bir yarışmaya katılınmış ve buradan Gülşah İnce ve kameramanları ödül almışlar. Sonrasında FOX TV, bunu övünerek ana haber bülteninde yayına verdi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin bu durumdan haberi olmadığını düşünüyorum. Bununla ilgili kendilerine mail attım. Kendi ham görüntülerim bilgisayarımda mevcut. Bunu kanıtlamak için her türlü belgeye sahibim. FOX TV ve Gülşah İnce ile iletişime geçmeye çalıştım. Bu haberdeki görüntülerin onlara ait olmadığını bize ait olduğunu dile getirdik. Avukatım aracılığıyla da görüşmeler yapıldı fakat herhangi bir sonuç alamadık.” Dedi.

Özbey açıklamasını şöyle sürdürdü; “FOX TV gibi köklü bir kurumun bu şekilde davranması beni gerçekten çok şaşırttı. Bunu bir amatör yapmış olsaydı belki anlayabilirdim. Ancak bu alanda profesyonel olarak gösterilen bu insanların bu şekilde davranmasını gerçekten anlayamıyorum. Fabrikanın kapısından dahi girmeden, bir haber yaparak, bununla ödül almak ve başkalarının görüntülerini kullanarak, kendi görüntüleriymiş gibi göstererek bu şekilde bir haber yapmak ve bununla başarılı olduğunu iddia etmek gerçekten üzücü. Maalesef FOX TV benim gözümde güvenilirliğini yitirmiş bir haber kurumudur.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi