HAYTAP – Hayvan Hakları Federasyonu yetkilileri, Tire Belediyesi Hayvan Barınağı’ndaki fotoğraflarla ilgili Tire Belediyesi’nden servis edilen açıklamada, HAYTAP yetkililerinin, barınak veterinere teşekkür ettiği yönündeki ifadelerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, açıklamayı yalanladılar.

                                                  

Ercan ÇELİK

 

Geçtiğimiz gün Aydın Hayvan Dostları Derneği’nin sosyal medyada yayınladığı fotoğraflar üzerine Tire Belediyesi Basın Bürosu tarafından bir açıklama hazırlanmış ve basına servis edilmişti. Söz konusu açıklamada, HAYTAP İzmir Bölge Temsilcilerinin, Barınak Yetkilisi Veteriner Nur Tuğrul Şenay’ı arayarak destek oldukları iddia edilmişti.

 

Haberin ardından gazetemize ulaşan HAYTAP İzmir Bölge Temsilcisi Esin Önder, kendilerinin bu yönde bir beyanı olmadığını belirterek, “İzmir Temsilcisi olarak bu şekilde bir teşekkür yapılmadı, asla da yapılmaz. Sosyal medyada yayınlanan görüntüler üzerine, Haytap Merkezden arandım. Akabinde Veterinerle yaptığım telefon görüşmesinde olayın doğruluğunu öğrenmeye çalıştım. Telefonda olayın komplo olduğu söylendi. Eve gelip resimleri gördüğümde, bu resimler gerçek ve Tire Barınağına aitse derhal düzeltilmesi talebinde bulundum.” dedi.

 

“TEŞEKKÜR ETMEM MÜMKÜN DEĞİL”

HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder, haberden sonra kendisinin çok zor durumda kaldığını belirterek, “Telefon ve mail yoluyla birçok tepki aldım. Benim bu fotoğraflar karşısında, barınağı arayıp veterinere teşekkür etmem mümkün değildir, mantığa da aykırıdır.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi