Son günlerde tartışma konusu olan Tire Devlet Hastanesi acil girişi önüne yapılan kavşağa Belediyece takılan kapanın yine belediye tarafından kaldırılması tartışma konusu olmuştu. Dün bölgede incelemelerde bulunan ilçe yöneticileri, Belediye’nin kaldırdığı kapanı yeniden takmaması halinde İlçe Trafik Komisyonu olarak karar alıp bahçe kapısı üzerinde, hastane sınırları dahiline kapan kurdurulacağı ifade edildi.


Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Tire Devlet Hastanesi acil girişine Belediye tarafından yaptırılan kavşağa, hastane giriş yolu üzerine, bir kapan yapıldı. Bu kapan ile hastaneden çıkan araçların, gelen araçların yoluna girmesi ve kaza riski oluşma ihtimali ortadan kaldırılmak istendi. Daha sonra bölge esnafının da isteği doğrultusunda kurulan kapan kaldırıldığı görüldü ve öğrenildi. Bunun üzerine değerlendirmede bulunan İlçe Emniyeti Trafik Büro merkezi ve Tire Devlet Hastanesi yönetimi kavşağın bu haliyle kazalara davetiye çıkardığı şeklinde değerlendirmelerde bulunmuştu. Bu gelişmeler doğrultusunda dün ilgili kavşağın olduğu bölgede toplanan ilçe yöneticileri; Kaymakam Hüseyin Ergi, İlçe Jandarma Komutanı vekili Üstğ. Yaşar Doğu, Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Başhekim Dr. Fatih Hayali, Emniyet Amiri Ömüray Bozkurt kavşağı yerinde inceleyerek bir değerlendirmede bulundular.

Yapılan değerlendirmeler sonrasında, bölgedeki esnafın da talebiyle aynı yere Belediye tarafından yeniden kapan takılması, aksi halde ilçe trafik komisyonu tarafından alınacak karar ile hastane bahçesi sınırlarında kalacak şekilde kapının girişine kapan yapılacağı ve sadece girişe izin verileceği, çıkışın ise poliklinikler girişinden yapılacağı kararı alındı.
Editör: Haber Merkezi