Ülkemizin bağımsızlığı ve menfaatları için savaşlara girmiş ve bu savaşlarda kahramanca savaşmış gazilerimize adanan ‘Gaziler Günü’ resmi anma programı, Türkiye’nin birçok noktasında olduğu gibi ilçemizde de dün düzenlenen törenle gerçekleştirildi.



Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen anma programını Özel Bilgi Koleji organize etti. Belediye Bandosu’nun da hazır bulunduğu programda; Tireli gaziler, onların aileleri ve şehit yakınlarının yanı sıra Tire Kaymakam vekili (Selçuk Kaymakamı) Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Bnb. Serhan Varol, Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, Başsavcı Hüseyin Yayla, Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, CHP İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, askeri erkan ve çeşitli kurum ve kuruluşların müdür ve temsilcileri yer aldı.  
Özel Bilgi öğretmenlerinden Tansel Hamidoğlu’nun öncülüğünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması sırasında askerlerce göndere Türk Bayrağı çekildi. Daha sonra Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye ve Gaziler Derneği anıta çelenk sundu. Sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tire İlçe Jandarma’da görevli Astsubay Kıdemli Başçavuş Bekir Ilıca gerçekleştirdi. Ilıca konuşmasında, bağımsızlık ve özgürce yaşama noktasında canlarını, kanlarını kahramanca ortaya koyan şehit ve gazilerimize çok şey borçlu olduğumuzu, bunu hiçbir zaman unutmamamız gerektiğini belirtti. 


Tören Özel Bilgi Koleji öğrencilerinden Beril Gürbüz’ün “Gazilerimize”, Saadet Çağla Yılmaz’ın “Mehmedim” isimli şiirleri okuması ile son buldu. Tören sonunda protokol üyeleri ve askeri erkan üyeleri, Tireli gaziler ve şehit yakınları ile hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Sonrasında ise Belediye’ye ait Orta Park Kafeterya’da birlikte çay içilerek sohbette bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi