Ercan ÇELİK

Eğitim İş Sendikası Tire Temsilcisi Özgür Anafartalar’ın yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı; “Çocuk istismarının önünü açan bu korkunç zihniyeti kınıyoruz!

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin açtığı yaraları hep birlikte sarmaya çalışırken yardım ve dayanışmayı engellemeye uğraşanların, korkunç zihniyetleriyle yaralı bir toplumu hedef alanların vicdana sığmaz açıklamalarına bir yenisi daha eklendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın evlerini ve ailelerini kaybetmiş, çok büyük travmalar yaşamış afetzede çocuklarımızı hedef alan ve çocuk istismarının önünü açan sapkın açıklamaları karşında yüreğimiz parçalandı. Din İşleri Yüksek Kurulu'nun sitesinde, "Depremzede çocuklar evlat edinilebilir mi?" sorusuna verilen yanıtta yer alan “evlat edinenle evlatlık arasındaki bu ilişki sebebiyle bir evlenme engeli doğmadığı gibi, evlatlığın kendi öz anne babasının yerine evlat edinenlerin nesebine (soyuna) kaydedilmesi de caiz değil.” ifadelerini okuyarak yeniden bir felaket yaşadık.

Artık yeter! Çocuklarımızı istismar ve ihmal eden bu korkunç zihniyeti unutmayacağız, unutturmayacağız!

Dini inançları kötüye kullanarak ülkemiz ve geleceğimiz için yaratılan büyük tehlike, savunmasız durumdaki afetzede çocukların her türlü istismara maruz bırakılmasının da önünü açmaktadır. Ülkemizdeki afetzede, korunmaya muhtaç çocuklar ile ailelerini bile hedef alarak sistematik istismarın önünü açan, kişilerin dini inançlarını kötüye kullanarak onları karanlığa hapsedenler hakkında yasal işlem başlatılmalıdır.

Hiçbir devlet kurumu, hiçbir koşulda ve zamanda kabul edilemez fikirler ile bulunduğu devletin dini inançlarını kötüye kullanamaz, yönlendiremez; kendi karanlık düşüncüleriyle kendi dinini üretemez.

Yaşadığımız büyük felaket karşısında tüm yurttaşlarımızın yanındayız. Böylesine olağanüstü bir durumda bile ortaya atılan bu korkunç düşüncelerin çocuklarımızda yeni yaralar açmalarına izin vermeyecek, Cumhuriyetimizden aldığımız güçle çocuklarımızı her türlü ihmal ve istismardan koruyacağız.”

Editör: Haber Merkezi