Önceki gün HaberTire Gazetesi Muhabiri Ergün Çelik tarafından Gazetemiz HaberTire’nin resmi sosyal medya grubu ‘Tire de Son Dakika’da paylaşılan ‘Çekin Pis Ellerinizi Çocuklarımızın Dünyasından’ başlıklı paylaşıma Tire Çevre Koruma ve Yeşillendirme Derneği Başkanı Süleyman Övül’den destek geldi. Fotoğraflarda çocuk parklarının içler acısı durumu dile getirilmiş ve çocukların yaşam alanlarına yapılan alçak saldırılar göz önüne serilmişti. Paylaşımın ardından soluğu HaberTire Gazetesi ofisinde alan Övül, yaşanan duruma tepkisini dile getirdi. 


Çocuk parklarındaki oyun guruplarının yakılması ve çeşitli yöntemlerle tahribata uğratılmasının hem suç hem de büyük ayıp olduğunu ifade eden Süleyman Övül, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; 
“Toplanan vergilerle ve kamu kuruluşlarının girişimleriyle gelecek nesillerimiz olan çocuklarımıza daha iyi ortam sağlanmasına yönelik yapılan parklarımızın duyarsız kişiler tarafından bu hale getirilmesi son derece vahimdir. Durum sadece ilçemizdeki birkaç parkta değil, hemen her parkımızda aynıdır. Yetkililer bir hizmeti ayağımıza kadar getirdiğinde bizlerin de vatandaş olarak bu hizmetlere sahip çıkıp onları korumamız gerekir. Bu nedenledir ki halkımızın da bu sorumsuz kişilere karşı duyarlı olması gerekiyor. Parklarımızı bu hale getiren magandaların tespit edilerek, gereken cezai işleminin uygulanması için konunun takipçisi olacağız. Bu vesileyle kentimizin kanayan yarası haline gelen Çocuk Parkı terörünü gündeme getiren ve basın görevini layıkıyla yerine getiren HaberTire Gazetesi’ne teşekkür ediyorum”






Editör: Haber Merkezi