10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, Tire’de görev yapan basın mensuplarıyla Derekahve Kafeterya’da buluşan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, belediyenin hayata geçirdiği projelerle ilgili bilgi verdi. Toplantıya Başkan Yardımcısı Sefa Yıldırım da katıldı.

DEV ALTYAPI YATIRIMI

Belediyenin faaliyetleriyle ilgili gazetecilere bilgi veren Başkan Duran, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirdikleri altyapı yenileme çalışmasının, halk sağlığı açısından önemine değindi. Uzun yıllardır her başkan adayının dile getirdiği fakat bir türlü hayata geçirilmeyen altyapı yenileme çalışmasının, İzmirgaz ve TEDAŞ gibi kurumlarla koordineli şekilde hayata geçirilmesinin, Tire için büyük bir kazanım olduğunu söyleyen Atakan Duran, “Bu güzel çalışmaları için güzel İzmirimizin güzel başkanı Sayın Tunç Soyer’e teşekkürleri bir borç bilirim.” Dedi.

BORÇLAR KAPATILDI

Öte yandan göreve geldiğinde yaklaşık 11 milyon dolar borcu olan Tire Belediyesi’nin bugün sadece 2,5 milyon dolar borcu olduğunu ve istedikleri her an bu borcu kapatıp borçsuz bir belediye haline gelebileceklerini dile getiren Duran, “taksitlendirmiş olduğumuz borçlar çok düşük faizli olduğu için bu mantıklı bir şey değil ve biz iş yapmaya devam eden bir belediyeyiz.” Dedi.

HİZMET ÜRETEN BELEDİYE

Tire Belediyesi’ne alınan beko loder, çöp ve hafriyat kamyonu gibi araçlarla ilgili de gazetecilere detaylı bilgi veren Başkan Duran, “Tire Belediyesi, bu ekonomik koşullara rağmen, hem borcunu ödeyen borcunun üzerine borç eklemeyen, bölgede çalışanına en iyi parayı veren, çalışma şartlarını olabildiğince en iyi seviyede tutmaya çalışan ve bununla birlikte hizmet üreten bir belediyedir. Bu ekonomik koşullarda bunları başarmak çok kolay işler değildir.” Dedi.

GAZETECİLERE PLAKET

Toplantı sonunda gazetecilere 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü hatırası olarak plaket ve hediye takdim eden Başkan Duran, gazetecileri tek tek kutladı.

Editör: Haber Merkezi