Aydın Hayvan Dostları Derneği’nin facebook hesabından  paylaştığı ve Tire Belediyesi Hayvan Barınağı’nda aynı kafes içinde ölmüş bir köpek ve pislik içinde yaşayan diğer bir köpeğin bulunduğu fotoğraf karesi ile ilgili olarak Tire Belediyesi’nden jet açıklama geldi.

 

Ercan ÇELİK

 

Geçtiğimiz gün Tire’de düzenlenen bir seminer için Tire’ye gelen Aydın Hayvan Dostları Derneği üyeleri aynı zamanda Tire Belediyesi Hayvan Barınağı’nı ziyaret ettiler. Ziyaret esnasında barınakta çeşitli fotoğraflar çeken hayvanseverler, o fotoğrafları bu sabah derneğin facebook hesabında paylaştılar.

 

Ölmüş bir köpeğin ve yanında pislik içinde yaşayan bir başka köpeğin resmedildiği fotoğraf karesinin altında şu ifadeler yer aldı; “Aydın Hayvan Dostları Derneği olarak İzmir in Tire İlçesinde idik. Barınak ziyaretinde gördüklerimiz karşısında hayrete düştük.. İşte Barınak da ki Canların Ölüme terk edilişi ve Katliamı. Yerde yatan ölen bir köpek ve diğer köpeklerin açlıktan birbirlerini yemeleri, Aylarca temizlenmeyen dışkılar , ve o dışkılar içinde sırılsıklam bir şekilde donmak üzere ölüme terk edilmiş canlar. Ve Belediye Ait barınak da Tire Belediyesi’nin Umursamazlığı duyarsızlığı.. Hayvan severler olarak Tire Belediyesine sesleniyoruz O barınaktaki canları ölüme terk eden sizler Açlıktan yavru köpeklerin birbirlerini yemesi duruma düşürelecek kadar ölüme terk etmek Bunun adı Katliamdır.. Tepkilerle Tire Belediyesindeki canlara el uzatalım Bu sessiz Çığlıkların sesi olmak üzere tüm hayvan severlere sesleniyoruz.. Tire Belediyesi Telefonlarını kilitleyelim Dünyaya herkese yayalım deşifre edelim..”

 

TİRE BELEDİYESİ’NDEN JET AÇIKLAMA

Tire Belediyesi Hayvan Barınağı’na ait sosyal medyada çıkan fotoğrafla ilgili olarak Belediye barınağı yetkililerden kısa süre içinde bir açıklama geldi. Tire Belediyesi hayvan barınağı yetkilisi Nur Tuğrul Şenay, “Barınağımızda çekilen fotoğraf kasıtlı olarak çekilen ve tamamen siyasi içerikli seçim öncesi Belediye Başkanımızı karalamaya yönelik yapılmış bir fotoğraftır. Barınağımızda 43 adet kafes vardır ve tüm kafesler günlük olarak temizlenmektedir. Çekilen fotoğraf ise diğer kafeslerin temizliği esnasında çekilmiş bir fotoğraf karesidir. Kafeste ölen köpeğimiz için tüm müdahaleleri yaptık ancak kurtaramadık. Zaman zaman barınağımızda köpek ölümleri olmaktadır. Çünkü bu doğanın bir gereğidir. Biz bölgede en iyi hayvan barınağıyız ve hizmet noktasında derecelerimiz bile var. Vatandaşlarımız istedikleri zaman barınağımızı gelip görebilirler. Çekilen fotoğraf art niyetli kişiler tarafından çekilmiş olup amaç seçim öncesi Belediye Başkanı hakkında karalama kampanyası düzenlemektir. Başkanımızın hayvanlara olan sevgisi de herkes tarafından bilinmektedir. Bu konuda hassasiyeti de ortadadır. Vatandaşlarımızın bu tarz karalama kampanyalarına itibar etmemelerini rica ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” Dedi.

 

HAYTAP YETKİLİLERİNDEN DESTEK

Tire Belediyesi Basın Bürosu tarafından yayınlanan açıklamaya göre; konunun karalama kampanyası olduğunu belirten HAYTAP İzmir bölge temsilcileri de Barınak yetkilisi Nur Tuğrul Şenay’ı arayarak destek oldu. Çalışmalarından dolayı teşekkür eden HAYTAP yetkilileri bu tarz konuların sıklıkla yaşandığını ve bu konulara itibar edilmemesini vurgulayarak Tire Belediyesi barınağının seçkin bir barınak olduğunu söylediler.




Editör: Haber Merkezi