Ercan ÇELİK

Tire’nin Hisarlık Köyü yakınlarında bulunan ve 16 yüzyıl ilk yarısında inşaa edilen Balım Sultan Türbesi’nin eski bir dergah olduğu düşünülmekte. Yıl boyunca Tire ve Tire dışından pek çok ziyaret alan türbede 1985 yılında bir onarım yapıldığı biliniyor. Türbe ve çevresi uzun yıllardır kaderine terk edilmişti.

Balım Sultan Türbesi ve çevresiyle ilgili bir proje hazırlayan Tire Belediyesi, İzmir Valiliği ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün de desteğiyle yenileme çalışmalarını başlattı. Hızla ilerleyen çalışmalarda, şimdiden türbe ve çevresinin çehresi değişti.

“YENİDEN CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

Projeyle ilgili açıklama yapan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, “Balım Sultan Türbesi Restorasyon Projemizde çalışmalar tüm hızlıyla devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında türbe ve çevresi geçmiş zamanlarda olduğu gibi yeniden cazibe merkezi olacak. İzmir Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger'in desteği ve Vakıflar Bölge Müdürlüğünün katkılarıyla bölgemizdeki en eski Türk İslam eserlerinden biri olan Balım Sultan Türbesini yeniden ihya edecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi