Ercan ÇELİK

Konuyla ilgili tepkisini yazılı basın açıklamasıyla gösteren Tire Eğitim İş Temsilcisi, şu ifadelerde bulundu; “Samsun'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 yılında Milli Mücadele'yi başlatmak için kente ayak bastığı noktaya konulan anıtı, halat bağlanarak yıkılmak istendi.

Bu girişimi Ulu Önderimiz Atatürk’ün manevi şahsiyetine yapılmış bir saygısızlık olarak değerlendiriyor ve şiddetle kınıyoruz.

Öncelikle belirtmek gerekir ki bu saldırılar, daha önce benzer hadsizlikler cezalandırılmayarak teşvik edilmiştir ve aslolan bu saldırıların kimler tarafından yapıldığı değil, saldırganların ortak zihniyetidir.

Siyasi iktidarın daha önce de sık sık uyguladığı politikalarının devamı olan bu saldırı, Türk ulusuna Atatürk’ü unutturarak, ulusal kimliği yok etme amacının bir parçasıdır. Siyasi İktidar, bu çirkin uygulamalarla, Atatürk'ün ulusun kalbindeki yerini yok edemeyeceğini asla unutmamalıdır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, bağımsızlık onurumuzun mimarı, emperyalizmi dize getiren tek ve eşsiz komutan, eşsiz devlet adamı, eşsiz kahraman, mazlum halkların ışığı Büyük Önderimiz’in manevi şahsiyetini incitenler, milyonların ve gelecek nesillerin manevi dünyasında hak ettikleri yeri alacaklardır.

Bu saygısızlığa imza atanlar bilsinler ki Emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesi vermiş, diğer mazlum uluslara da bağımsızlık ateşi yakmış, ulusumuzun “kurtarıcısı” da “Büyük Önderi” de Mustafa Kemal Atatürk’tür. Cumhuriyeti ve devrimlerini, laikliği ve Atatürk’ü son kişi kalana kadar savunacak olanlar da yine bu ulusun çocuklarıdır.

Adalet Bakanlığı’na ve Cumhuriyet Savcılarına sesleniyoruz; bu tür alçakça saldırıları “münferit”  saldırıları gerçekleştirenleri “meczup” diye nitelendirerek salmaktan vazgeçin!

Eğitim-İş olarak Ulu Önderimize yönelik bu ve benzeri saldırılara asla izin vermeyecek, sistematik olarak yapılan bu itibarsızlaştırma faaliyetlerine asla sessiz kalmayacağız.”

Editör: Haber Merkezi