Ercan ÇELİK

Şu anda Cumhuriyet Meydanı’ndaki hükümet konağında hizmet veren Tire Kaymakamlığı’na yeni bina yapılması ve kaymakamlığın tüm birimleriyle taşınması konusu bir süredir konuşuluyordu. Önceki dönemlerde de zaman zaman gündeme gelen yatırım bir türlü gerçekleşmemişti. Bugün müjdeli haberi Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, Ankara ziyareti sonrasında HaberTire’ye verdi.

Ak Partili Belediye Meclis Üyesi İsmail Tapkın ile birlikte Ankara’ya giden Başkan Çeltikcoğlu, Ankara’da İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşecekti. Dün akşam Şırnak’ta meydana gelen acı helikopter kazası sebebiyle, Soylu ile görüşemeyen Çeltikcoğlu, Tire’ye yapılacak hizmetlerin ve yatırımların takibi için İç işleri bakanlığı müsteşarlarıyla görüştüler ve Tire’ye yapılacak 6 bin metrekare kapalı alana sahip, yeni kaymakamlık binası yatırımını 2017 – 2019 yatırım planına aldırdılar.

ESKİ SSK BİNASINA YAPILACAK

Yeni binanın, Adnan Menderes Bulvarı ile Celal Bayar Bulvarı’nın kesiştiği köşedeki, Emniyet Müdürlüğü binası arkasında bulunan ve eskiden SSK hastanesi olarak kullanılan binanın bulunduğu alana yapılacağı öğrenildi. Eski SSK hastanesi uzun süredir atıl vaziyette duruyordu. Bu binanın yıkılarak yeni Kaymakamlık binası buraya yapılacak.

ÇELTİKCOĞLU AÇIKLADI

Ankara ziyareti sonrası HaberTire Gazetesi’ne konuşan Çeltikcoğlu, “Öncelikle dün Şırnak’ta yaşanan elim kazada verdiğimiz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Ankara ziyaretimizde, ilçemize yapılmakta olan ve yapılacak yatırımların takibini yaptık. Gerekli görüşmeleri yaparak, yeni Kaymakamlık binamızın 2017 – 2019 yatırım planına alınmasını sağladık. Ardından Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hamza Dağ’ı ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Kerem Ali Sürekli’yi makamlarında ziyaret ettik.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi