Kurtuluş Savaşı’nın en önemli savaşı olan Büyük Taarruz’un (Baş Komutanlık Meydan Muharebesi) kazanılmasının 91 yıl dönümünü dün hep birlikte kutladık. İlçemizdeki törenler Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti.


Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi


Başkomutan Mustafa Kemal liderliğindeki Türk Ordusu, 30 Ağustos 1922 tarihinde alınan işgalci Yunan ordusunu çembere alarak bozguna uğratmış ve bu hamlesi ile yurdun düşman işgalinden kurtulması anlamında önemli bir adım atmıştı. Bu büyük savaşın sonunda elde edilen önemli zafer, 1935 yılında alınan bir kararla milli bayram olarak kabul edilerek kutlanmaya başlandı.


Kurtuluş Savaşı tarihimizin en önemli savaşlarından ve zaferlerinden biri olan 30 Ağustos zaferinin 91. Yıl dönümünü dün, tüm yurtta olduğu gibi, ilçemizde de törenlerle kutladık. Tire’de ki kutlamalar Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti. 


Protkol üyeleri, resmi kurum ve kuruluş müdür yöneticileri, siyasi parti başkan ve temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin hazır bulunduğu program; Kaymakam Hüseyin Ergi, Garnizon Komutanı Vekili Yzb. Fırat Rıza Cihan, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in Atatürk anıtına çelenk koyması ile başladı. Akabinde saygı duruşunda bulunulup ve İstiklal Marşı okundu ve askerler tarafından göndere Türk Bayrağı çekildi. Günün anlamını ifade eden konuşmayı Yüzbaşı Cihan yaptı. Cihan konuşmasında; bu ülkenin özgürlüğünü Büyük Taarruz gibi önemli savaşları zaferle bitirerek kazandığını ifade ederek, Büyük Taarruz sürecindeki gelişmeleri özetledi ve bağımsızlığımızın önemini bilmemiz gerektiğin belirterek Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet duygularını dile getirdi. Ardından Kutsan Anadolu Lisesi öğrencileri Talha Yakuter “Asker Koşması” ve Ayşe Divrik “30 Ağustos” adlı şiirlerini okudular. Program bu şekilde sonlandı. Protokol üyeleri tören sonrası Orta Park Kafe’de çay içerek sohbette bulundu.



Editör: Haber Merkezi