AK Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişle birlikte; toplumsal ve siyasal yaşamda da olumlu ve kalıcı değişiklikler olacağını, Türkiye’ye bahar geleceğini kaydetti.


-“Bu sistem tıkanıyor”

Çeltikcoğlu, “Ak Parti iktidar olduğu 15 yıllık süreçte maddi ve manevi yatırımları yaparken yönetimsel anlamda da bir takım sıkıntıları yerinde gördü. Çift başlılık dediğimiz, bürokratik oligarşi dediğimiz Türkiye’nin önünü tıkayan bir takım sıkıntıları gördüğü için bir sistem teklifinde bulunuluyor şu an. Sağcısıyla solcusuyla hatta uç siyasi görüşlerin dahi kısacası herkesin şikâyetçi olduğu ama silah zoruyla herkese evet dedirtilen, yüzde 91.37 ile evet denilen 1982 Anayasası’nın artık değiştirilmesi gerekiyor. Bu sistem tıkanıyor. Siyasette bu kadar etkin bir aktör olan, karizmatik liderlerin sonuncusu diyebileceğimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın dahi yalnızım demesinin arka planında bu yatıyor” dedi.


-“Sistemde revizyona ihtiyaç var”

AK Parti’nin topluma yeni bir vizyon ve yeni bir ufuk çizdiğine dikkat çeken Başkan Çeltikcoğlu, “AK Parti’nin başarılı olma nedenlerinden biri de bu. Siyaset, beklenti üretme sanatıdır. Ak Parti hem maddi manevi yatırım yapıyor hem de beklenti yaratıyor. 2023 diyoruz, Cumhuriyetimizin yüzüncü yıl hedefi, 2053 diyoruz, 2071 diyoruz. Bu hedeflere gidebilmek için sistemde revizyona ihtiyaç var. Parlamenter sistemin önemli siyasi aktörleri Bülent Ecevit, Süleyman Demirel, Turgut Özal, Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan ve Muhsin Yazıcıoğlu hep başkanlık sistemine atıfta bulunarak önem vermişlerdir” şeklinde konuştu.


-“Türkiye prangalarından kurtulacak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yeni bir sistem teklif ettiğini ve bu sistemde yasama, yürütme ve yargının tamamen birbirinden ayrıldığını vurgulayan Çeltikcoğlu, “Cumhurbaşkanımız yeni bir sistem teklif ediyor ve yasama, yürütme ve yargıyı aslında tamamen birbirinden ayırıyor. Meclis kendi işiyle meşgul olsun kanun çıkaracak, hükümeti yönetecek olan kişi bu kanunlara uygun şekilde hareket edecek, yargı bağımsız ve tarafsız olacak. Türkiye bu sistemle prangalarından kurtulacak” dedi.


-“Ana muhalefette yeni siyasi aktörler çıkar”

Anayasadaki bazı değişikliklerin 2019’daki seçim sonrası geçerli olacağını hatırlatan Başkan Mehmet Çeltikcoğlu 16 Nisan 2017 sonrası yeni sistem ile neler sağlanacağını şöyle ifade etti, “17 nisan itibari ile Cumhurbaşkanımız partisin genel başkanı olabilecek. Türkiye’de bütün cumhurbaşkanları partiliydi aslında bunu hepimiz biliyoruz. Bu sistem ile Anayasal güvenceye kavuşturuyoruz. Millet karar verecek, millet güvenoyu verecek. Bu insanların siyaset yapabilme özgüvenlerini artıracak bir şey. Kanunlarda ve yönetmeliklerde revizyonlar gerçekleşecek. Örneğin seçim sistemi ve siyasi partiler kanunu değişir. Buna yönelik adımlar atılır. 2019’da başka siyasi aktörler ortaya çıkabilir muhalefet cephesi açısından bakıldığında. Türk siyasetinde özellikle ana muhalefette siyasi aktörlerin değişeceğine dair beklentimiz var.”


-“Bölünmüş yol Ak Parti Tire Teşkilatının başarısıdır”

Türkiye’de evet çıktığında Tire’de ne gibi değişiklikler olacağı konusunda da müjdelerle konuşan Çeltikcoğlu, “Ak Parti Tire İlçe Yönetimi olarak Tire’deki iddiamız, 2014’teki yerel seçimlerde biz aday olduk 2019’daki yerel seçimlerde de biz varız diyoruz. Mesela yetkiyi alsaydık Tire’nin geçtiğimiz 2,5 yılda çehresinin çok daha farklı olacağına inanıyorduk. Olmadı, Allah nasip etmedi. İlçe yönetimine talip olduk, ilçe yönetiminde neler yaptık, en büyük icraatımız şu an 6 Nisan’da attığımız Tire – Belevi Bölünmüş Yolun temelidir. Bunu hiç kimse kalkıp da sahiplenmeye çalışmasın. Bu AK Parti Tire Teşkilatının en büyük başarısıdır. Arka planında müthiş bir emek, iş bölümü ve fikri takip vardır. Bu eser, bizim yönetim olarak Tire’ye neler kazandırabileceğimizin de en önemli göstergesidir.”


-“Tire’de Fiber Optik olmayan yer kalmayacak”

Adliye binamızı yaptık. Herkesin konuştuğu ve takdir ettiği, çevre ilçelerdeki en iyi hastaneye sahibiz. TOKİ’nin 3. etabını başlattık. TOKİ başlı başına bir hizmettir. Hala daha TOKİ’ye sahip olmayan yatırım alamayan ilçeler var. Civar ilçelere bakıldığında TOKİ’yi ilk biz gördük ilçemizde ve şu an üçüncü etabı yapılıyor. Toplamda yaklaşık bin 200 dairelik TOKİ’nin bir hizmeti bulunuyor Tire’de. Türk Telekom Fiber Optik konusunda da Tire’de birkaç ana arter dışında eksiğimiz yok. Onların da müjdesini aldık fiber optik olmayan yer kalmayacak. Doğal gaz zaten başlı başına biz armağan Tire’ye. Yanı başımızda Ödemiş’e daha yeni geldi. Barajlarımız, sulama göletleri ve ağaçlandırma çalışmaları yaptık. Emniyet olarak suç oranı en düşük ilçelerden biriyiz. FETÖ ile en ciddi mücadele eden ilçelerden biriyiz. 


“-AK Parti üniversite meselesine sahip çıkıyor”

Eğitim kurumlarımızla ilgili çok ciddi yatırımlar yapılıyor. Yeni okullar, yeni binalar kazandırdık. Yüksek Öğrenim Kız Erkek Öğrenci Yurdu yapımı yatırım planında ve resmi yazışmalar sürüyor. Yurt yeri belirlendi. AK Parti ilçe yönetiminin en büyük takipçisi olduğu en önemli konulardan biri ilçemize bir üniversitenin kazandırılmasıdır. Tire’nin üniversiteye, üniversitenin de Tire’ye ihtiyacı var. Üniversite meselesine ilçe yönetimi olarak sahip çıkıyoruz ve önümüzdeki dönem en çok kafa yoracağımız konu üniversitedir.


-“İç İşleri Bakanı Soylu söz verdi”

Kaymakamlık yeni hizmet binası ve lojmanının da sözünü İç İşleri bakanımızdan aldık. İç İşleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun makamında yaptığımız görüşmede Tire’ye modern, uzun yıllar hizmet edebilecek bir kaymakamlık hizmet binası ve lojmanı yapılması için söz ve müjde aldık. SGK hizmet binamızı açtık. En kısa sürede İş-Kur’un şubesini de getiriyoruz Tire’ye. SGK hizmet binasında yerimiz var. Fiziki şartlarımız hazır.


-“Kararımız net, oyumuz EVET”

AK Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, AK Parti’nin hizmetlerinin devam edeceğini kaydederek, “16 Nisan’dan sonra ülkemizle birlikte Tire’nin de yükselişi, geleceğimiz ve çocuklarımız için EVET diyoruz” şeklinde konuştu.


AK Parti Tire Gençlik Kolları Başkanı Efdal Gül, “EVET ile güçlü Türkiye”


AK Parti Tire Gençlik Kolları Başkanı Efdal Gül, AK Parti Tire Gençlik Kolları olarak, gençliğin siyasete öncü olması için mücadele eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Sistemi Anayasa Değişikliği Halk Oylamasında verilen EVET oylarının gençler için oldukça önemli olduğuna dikkat çekerek, muhalefet kandırmaya çalışsa da bizim gençliğimiz bizi siyasete malzeme yapanlarla, siyaset yapmaları için önlerini açanları ayırt edebilir. Çok şükür ki gençliğe inanan ve güvenen bir liderimiz var. Akıl, her zaman için baştadır. AK Parti gençliği de kendisine verilen yetki ile başarısına başarı katacaktır. Partimizde her gence yaşı kaç olursa olsun değer verilir ve yetiştirilir. Gençlik AK Parti’ye her zaman güvendi ve AK Parti de bize gereken önemi verdi. Yapılan bu değişiklik partimizin gençlere olan güveninin göstergesidir. Gençlik için, geleceğimiz ve çocuklarımız için kararımız net, oyumuz EVET" ifadelerini kullandı.


AK Parti Tire Kadın Kolları Başkanı Mehri Nisa Ünalan, “Tabiî ki EVET”



Kadın Kolları Başkanı Ünalan, “Bu milletin bekası için canını ortaya koyan kahramanlarımızın, bir milletin dirildiği o 15 Temmuz gecesi kurşunlara bedenlerini siper eden yiğitleri bir an aklımızdan çıkarmadan, her gün yollara düştük. Cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın selamını halkımıza götürmek ve neden EVET dememiz gerektiğini anlatmak için. Bunca yorulmamız ve gayretimiz, evlatlarımız için. Bizim derdimiz genci yaşlısı ve çocukları ile bu milletir. Bu dert bizim en kıymetli hazinemizdir. Milletimiz hazinemizdir. Biz Ak Kadınlar Tire’nin sokaklarında attığımız her adımımızda çocuklarımızı ve torunlarımızı düşündük. Güzel günler çok yakın bu yüzden sevinçliyiz. Ülkemize evet oylarımız ile bahar geliyor” dedi.


AK Parti Tire Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Dr. Gökçe Ok, “En verimli seçim kampanyası yürüten ilçelerin başında geliyoruz”



SKM Başkanı Ok, “20 Şubat itibariyle başlattığımız kampanya sürecinde, 9 kişilik kurmay ekibimiz, İlçe Başkanımız ve yönetimimiz, Kadın ve Gençlik kolları başkanlarının yönetimleri ile ilklere imza attığımız ve rekor sonuçlar aldığımız verimli bir çalışmamız söz konusu oldu. 12 Nisan itibariyle Tire’de gidilmeyen merkez mahalle, girilmeyen ev ve işyeri kalmadı. 40 bin Evet gazetesi, 200 bin civarında değişikliği teklif edilen maddelerin anlatıldığı broşür dağıtıldı. Gençlik kollarımız, ilk defa oy kullanacak genç seçmenler için Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım tarafından yazılan binlerce mektubu tek tek adreslerine teslim etti, görsel materyallerimizi ulaşmadık mahallemizi bırakmadılar. Gençlik kollarının bu özverili çalışması sayesinde Tire’nin dağlarında da ovalarında da Ak Parti ve Evet rüzgârı esti.


-“Kadınlarımız rekora imza attılar”
Ak Parti Tire İlçe Teşkilatı Kadın Kollarının da yoğun bir çalışma programı gerçekleştirdiğini kaydeden SKM Başkanı Ok, “Kadın kollarımız özel bir çalışmada aynı gün içinde 4444 kapı çalarak bir rekora imza attı. Salı Pazarında da biz vardık, 18 Mart Çanakkale Zaferi yıldönümünde de, Şehitler gününde de, Tıp Bayramında da, Avukatlar ve Maliyeciler gününde de, Fizyoterapistler, Down ve Otizm Farkındalık günlerinde de, Polis gününde de. Çünkü işimiz hizmet, gücümüz millet. 108 mahalle toplantısı, 6 defa milletvekili ve 2 kez de Bakan programı gerçekleştirdik. STK’larımıza ulaştık. Allah emeklerimizi zayi etmesin. Tüm teşkilatımızı tebrik ediyorum. Millet kimi ve neyi seçerse o kabulümdür, makbulümüzdür. Aziz milletin tamamıyla kendi iradesini yansıtacak ve Cumhuriyeti cumhura bağlayacak bu tarihi EVET’i ıskalamayacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu. 


Editör: Haber Merkezi