Bu köşede yazmaya güzel umutlarla başladım. İnsanlık adına, ilçem adına güzel şeyler yazıp, hem bilgilerimi paylaşmak hem de olumsuzluklar üzerinde ilgi uyandırmak niyetindeydim. Hala bu niyetteyim, ancak umutlarım konusunda biraz karamsarım bu aralar.



      Çünkü ben burada bir şeyler yazıyorum, siz değerli okurlar yorumlarınız ile katılıyorsunuz ve sonrasında maalesef hiçbir şey değişmiyor. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı (doğu çevre yolu) üzerinde bulunan TOKİ bağlantı yoluna geçişlerde ters yön kullanımı hızla artarak devam ediyor. Zamanında yazdık, üç beş gün trafik ekipleri bekledi, cezalar yazıldı ve sonrasında o yol kaderine terk edildi.


      Selçuk yolu… Bu yol adeta ilçe halkının celladı konumunda. Öyle içimiz acıyor, öyle yüreğimiz kanıyor ki anlatamam. Sadece bir günde üç kaza meydana geldi bu yolda. Yaralılar yol kenarı ve tarlalarda kanlar içinde yatıyor. İnsanımızın hak ettiği bu olmamalı. En basitinden bir lastiğiniz patlasa kenara çekip değiştirebileceğiniz bir boşluk bile yok. Kaç can aldı bu yol, kaç kişi yaralandı bu güne kadar? Dedim ya yüreğimiz kanıyor ve sesimizi duyuramamak üzüyor bizi. 


     Kazaya ulaşmak için çıktığımız bu yolda her yer düğün salonu ve biz ambulansla düğün konvoylarının bu salonlara girmesini beklemek durumunda kalıyoruz. Çünkü ambulansa yol vermek için çekilebilecek kadar bile boşluk yok bu yolda. Ve tüm bu olumsuzluklar karşısında tek bir çalışma bile göremiyoruz.


    Ben Tire halkı ile birlik olarak bir şeyleri değiştirebileceğimize inanıyorum. Gelin şimdi kendinize ve yarınınıza bir iyilik yapın. Bu yolda daha fazla can yitip gitmeden ses verin. Bu yol dediğim gibi adeta bir cellat. Ve kurbanlarını bekliyor. Artık bu yola kurban vermeyelim. Sesimizi ulusal medyaya da, HaberTire aracılığı ile duyuralım. Dikkat çekelim, ilgi uyandıralım. Aksi halde bu yol evlatlarımızı, yarınlarımızı yutmaya devam edecek.


Saygılarımla.