Tire 112 ekiplerinin en endişeli, en teyakkuzda oldukları gündür Salı. Bu günün ilçe pazarı olması sebebiyle olası senaryolar kurar hastalarımıza ulaşabilmek için alternatif geçiş yolları belirleriz. Bu alternatif yollar da, pazara çıkan vatandaşlarımızın araç parkları ile içinden geçilemez bir hal alsa da zamana karşı yarış halimiz bugüne mahsus ayrı bir önem arz ediyor.

      Geniş bir alana kurulu olan ilçe pazarımız sadece pazarda rahatsızlanan vatandaşımıza değil ilçenin farklı noktalarında bize ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza da ulaşmamızda büyük bir engel teşkil ediyor. Zira pazaryerinin kapladığı alanın uç noktalarından başlayarak şehre doğru gelişi güzel park edilen araçlar bizi aşırı derece de sıkıntıya sokuyor. Bu gelişi güzel park edilen araçların başında da pazarcı esnafımızın kamyonetleri geliyor. Zaten dar bir yapıya sahip olan yukarı mahallelerimiz bu araçların parkı ile iyice geçilemez bir hal alıyor ve bizlere deyim yerinde ise ecel terleri döktürüyor.


    Son zamanlarda ilçemizde ihtiyaç haline gelen otopark konusu Salı günleri kelimenin tam anlamı ile bu ihtiyacın ne denli önemli olduğunu gözler önüne seriyor. Pazaryeri içinde olası bir vaka durumunda o noktaya en yakın yere kadar ambulans ile girmek istiyoruz. İşte burada da o rastgele bırakılıp gidilen pazarcı kamyonetlerine takılıyoruz. Sonrasında ambulansı bırakıp yürüyerek ulaşmaya çalışıyoruz buda bize fazlasıyla zaman kaybettiriyor. Ama maalesef elden bir şey gelmiyor.


    Sorunumuz sadece sağlık hizmetinin ulaşamaması değil. Bir diğer önemli husus yine acil hizmet veren itfaiyenin de buralara ulaşma sıkıntısıdır. Allah korusun pazar içinde ve dar sokaklı yukarı mahallelerde Salı günü meydana gelebilecek bir yangın ciddi kayıplara yol açacaktır. Daha önce böyle bir hadise yaşandı diye hatırlıyorum. Zaten genelde geçmekte zorlandığımız bu dar sokaklar Salı günü tamamen kilitleniyor. Bu sebeplerle bu konuya bir tedbir alınır mı? Alınırsa ne gibi şeyler yapılabilir bilemiyorum. Kapalı pazaryeri konusunda zaman zaman fikirler duyuyor, seviniyoruz ama sonrasında herhangi bir adımla karşılaşmıyoruz. İnşallah bu mağduriyet bir an önce çözülür. Ve herkes rahat bir nefes alır. Saygılarımla, sağlıcakla.