Biz erkekler kadınlardan ne istiyoruz, erkekler kadınlara neden şiddet uygular neden aşağılar, neden üzerlerinde baskı kurmayı çalışırlar hiç düşündünüz mü? 
Kadınlar genelde toplumumuzda 2. Sınıf insan muamelesi görüyor. “Kadının karnından sıpayı, sırtından sopayı eksik etmemeli” sözü bile durumun ne kadar vahim olduğunu göstermektedir. Ülkemiz de son zamanlarda kadına şiddet ve kadın cinayetleri büyük bir artış göstermektedir. Ne zaman bir gazete alsak ya da haberleri izlemeye kalksak kadına şiddet, taciz, tecavüz haberleri ile karşılaşıyoruz. Kadın cinayetlerinin bir çoğuna gerekçe olarak; kıskançlık, namus gibi gerekçeler gösterilmektedir. Şunu herkes bilmelidir ki namus kadına değil, insana ait bir kavramdır. 


Kadına şiddeti sadece fiziksel şiddet olarak düşünmemek gerekir, fiziksel şiddet dışında psikolojik şiddet ve cinsel şiddet de uygulanmaktadır, bunları da gözardı etmemeliyiz. Bu şiddetin baş sorumlusu eğitimsizlik, cezaların az olması ve caydırıcılığının olmamasıdır. Kadınlar kimler tarafından öldürülüyor veya kimler tarafından şiddete maruz kalıyor diye soracak olursak büyük bölümü; kocaları, sevgilileri, diğer bölümü de; babaları, kardeşleri ve ağabeyleri tarafından hunharca katledilmekte veya şiddete uğramaktadır. Bana göre kadına ve çocuğa atılan küçük bir tokat bile büyük bir terördür ve kadın özsavunmasını oluşturmalıdır ki bu kadının hakkıdır. “Kadına şiddete dur de, kadına kalkan eller kırılsın” demekle ne yazık ki olmuyor ve hiç bir şey düzelmiyor. Yasaların daha ağır olması gerekiyor ve bu tür suçlar da kesinlikle ceza indirimi uygulanmaması gerekiyor. Devlet bunu vakit geçirmeden bir an önce yapmak zorundadır. Şiddete uğrayan kadınlarında susmaması gerekiyor, biliyoruz ki bir çok kadın erkekler tarafından şiddete, tacize ve tecavüze uğradığı halde, ölüm korkusuyla, çevre ne der, akrabalar ne der diyerek susuyor, kimseye bir şey anlatmıyor, anlatamıyor. Şiddet, taciz, tecavüz mağduru kadınlara hukuki ve psikolojik destekte bulunan bir çok Sivil Toplum Kuruluşu mevcut. Bunlardan bazıları; Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Cinsel Şiddete Karşı Kadın Platformu, İzmir Kadın Dayanışması Derneği, Halkevci Kadınlar, İlerici Kadınlar Derneği. Ülkemiz de ne yazık ki kadın cinayetlerinde, taciz ve tecavüz de öyle komik cezalar veriliyor ki akıllara zarar. Daha geçtiğimiz günlerde bir zanlıya, iyi giyimli, mahkeme heyetine saygılı diye iyi hal indirime yapıldı, yine geçtiğimiz günlerde bir zanlıya çok seviyordu indirimi uygulandı. Ne garip değil mi eğer çok seviyorsanız öldürebilirsiniz. 


Ülkemiz de her 4 saatte bir tecavüz suçu işleniyor, 2015 yılında 286 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Şunu da belirtmek gerekir, kadın hayatın her alanda olmalı ve desteklenmeli. Devlet kurumlarında, mecliste, partilerde, iş hayatında daha çok kadın olmalı, kadınlar ekonomik özgürlüklerini eline almalılar ve daha özgür olmalılar. 
Son sözüm “ Kadınlara şiddet uygulayan, kadınları öldüren kişiler kendilerine erkek diyorsa ben erkek değilim ve bir erkek olarak utanıyorum.”
 Hoşçakalın, sevgi, saygı ve dayanışmayla kalın.