Tire’de faaliyet gösteren Türk Eğitim-Sen Tire temsilciliği geçtiğimiz gün Muharrem ayı etkinlikleri çerçevesinde aşure günü düzenledi.


Ergün ÇELİK

 

“ Yezitlerin olduğu yerde Hüseyinler hep olacaktır” sloganıyla yola çıkan Türk Eğitim-Sen Tire temsilciliği geçtiğimiz gün ilçemiz Kesikbaş mevkiinde hizmet veren Kalyon Restoran’da bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinliğeTürk Eğitim-Sen  İzmir 1 nolu şube mevzuat sekreteri Hanifi Başkan, Dış İlişkiler Basın Sekreteri Tuncay Ünsal, Eğitim ve Sosyal İlişkiler Şube Sekreteri Ferit Köroğlu, Türk Eğitim-Sen Tire Temsilcisi Hüsniye Füzun Çetin ve bir çok sendika üyesi katıldı.

Yaklaşık 80 kişinin katıldığı etinlikte söz alan İzmir 1 nolu il şube mevzuat sekreteri Hanifi Başkan, asıl amaçlarının, birlik beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmek olduğunu belirtirken “Muharrem ayı Hz. Peygamber’in torunu Hz. Hüseyin’in ve çoğu Ehl-i Beyt mensubu 70’den fazla insanın siyasi ihtiraslar uğruna şehit edilmesi nedeniyle müslümanların ortak hafızasında büyük bir acının tarihidir.

Şurası iyi bilinmelidir ki, Kerbela hadisesinde Hz. Hüseyin ve arkadaşlarının uğruna can verdikleri yol, Hz. Muhammed Mustafa’nın yoludur. Hz. Hüseyin zulme, zalime, haksızlığa ve adaletsizliğe karşı çıkmıştır. Kerbela’yı anlamak, Kerbela’yı yaşamak, hakka, hakikate, hürriyete ve adalete sahip çıkmak demektir. Bu itibarla Hz. Hüseyin’in Resulullah Efendimizin(SAS) izinde, soy, sop, aşiret, asalet, makam kaygısı gütmeksizin giriştiği ve canını feda ettiği mücadelesi hepimize örneklik teşkil etmelidir. Hiç kuşkusuz Hz. Hüseyin, Kerbela’da şehadetiyle zalimlere üstün gelmiştir.

Bu vesileyle Muharrem ayının İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar ve bereketler getirmesini, barışa ve huzura vesile olmasını niyaz ediyoruz.

Öğretmenler toplumun en fedakar, en cefakar insanlarıdır. Öğretmenler ki insanları cehaletten kurtarıp gerçeği anlatırlar. Üzerindeyaşadığımız ve fedakar atalarımızın kanlarıyla sulanmış bu vatanı sevmeyi, onun için gerekirse canımızı vermeyi bize öğretmenlerimiz öğrettiler.

Nurettin Yılmaz, Hacı Ömer Şahin, Aydın Yılmaz görev yaptıkları okulda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması yapmamaları için pkk tarafından tehdit edildi. Teröristlerin tehditlerine boyun eğmediler. Kaldıkları lojmanda elleri arkalarından bağlandıktan sonra teröristlerce Şehit edildiler.

İsmini sayamayacağımız daha yüzlerce meslektaşımız, toplumu aydınlatmak uğruna canlarını feda ettiler. Ve onlar; bağımsızlığımızı simgeleyen, Türk’ün her zaman özgür yaşayacağını göklerde dalgalanarak bütün dünyaya haykıran şanlı bayrağımızı sevmeyi bize öğretenlerdir. Onlar görevleri başında vatanları için Şehit oldular. Arkalarında vatan için canını seve seve verecek evlatları bırakarak ayrıldılar. Bu vesile ile başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK ve tüm Şehit olan Öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, ruhları şad olsun diyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi