Tire Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen “İncir ve Ceviz Festivali” renkli görüntülere sahne olurken; coşku içerisinde geçen festivalin akşamında Tire Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu davetlilere muhteşem bir gösteri sundu.

Halk oyunları gösterisinin ardından sahne alan ünlü sanatçı Suzan Kardeş Tirelilere coşku dolu anlar yaşattı. Birbirinden güzel şarkılarla Tirelilerin gönlünde taht kuran Suzan Kardeş, geceye damgasını vururken, konseri yaklaşık 5 bin kişi izledi.

Konserde Suzan Kardeş’e çiçek ve Tire’nin yöresel ürünlerini takdim eden Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, sahneden Tirelilere seslendi. Başkan Duran yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Tire, bereketli topraklara sahip bir kent. Dünyanın en güzel incirlerinin yetiştiği bu coğrafyada Türkiye ortalamasına baktığımızda üretimin  %10’unu Tire olarak bizim bölgemiz karşılıyor. Bu bizim için gerçekten gurur verici. Yine ceviz üretiminde de ilçemiz söz sahibi olma yönünde önemli adımlar atıyor. Biz de Tireli üreticimizin ürünlerine değer katmak amacıyla böyle bir festival düzenledik ve bu üçüncü yılımız. Böylesine güzel bir günde bizleri yalnız bırakmayan İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Muğla Milletvekili Metin Ergün, İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, başta olmak üzere festivalimize destek veren tüm kurum ve kuruluşlara ve bu gecemizi güzel sesiyle şenlendiren sanatçımız Suzan Kardeş’e teşekkür ediyoruz. İnşallah bu festivali önümüzdeki yıl daha büyük bir coşku ile yapacağız.”

Editör: Haber Merkezi