İlçenin yöresel ürünlerine değer katmak için Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran tarafından 2019 yılında başlatılan İncir ve Ceviz Festivali’nin üçüncüsü hafta sonu gerçekleştirildi. Haftalar öncesinden hazırlıkları tamamlanan festivale, yurdun dört bir tarafından binlerce misafir katıldı. Yaklaşık 200 standın bulunduğu alanda Tire’nin en güzel incir ve cevizleri başta olmak üzere organik ürünleri alıcı ile buluştu.

Festivale Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Muğla Milletvekili Metin Ergün, İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Cumhuriyet Savcıları Gürkan Sözen ve Büşra Sözen, İlçe Jandarma Komutanı Okay Cansu, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Delikanlı, Süt Kooperatifi Başkanı Osman Öztürk, Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, ilgili daire müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.
 Saat 14:00’te stantların açılışını yapan ilçe protokolü, stantları dolaşarak üretici ile sohbet etti. Açılış sonrası Tire Belediyesi gün boyunca “İncirli Cevizli Tatlar”, En İyi Yaş ve Kuru İncir ve “En İyi Ceviz” yarışmaları düzenledi. Yarışmada onlarca üretici ürettikleri incirleri ve cevizleri görücüye çıkardı. Gastronomi alanında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirilen incir ve cevizler puanlanarak dereceye giren incir ve cevizlerin üreticileri ödüllendirildi. İncir Festivali ile ilgili açıklamalarda bulunan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran: “İlçemiz tarım, tarih ve turizmi ile her zaman dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış güzide bir kenttir. Tarihimize baktığımızda Tire her dönemde adından sıkça bahsettirmiştir. Aslında bizler farkında olmadan gizli bir tarihin üzerinde yaşıyoruz. İlçemizin bereketli topraklarında yılda üç kez ürün alınabilen bu coğrafyada, şairin de dediği gibi dağlarımızdan yağ ovalarımızdan bal akıyor. Dünyanın en güzel incirlerinin yetiştiği bölgemizde siz değerli üreticilerimizin emek emek işlediği ürünler, Tireli incir firmalarımız aracılığı ile dünyanın dört bir yanına pazarlanıyor. İncirde Türkiye ortalamasına baktığımızda üretimin  %10’unu Tire olarak bizim bölgemiz karşılıyor. Bu ilçemiz için gerçekten gurur verici bir tablo ve yine bölgemiz ceviz konusunda da iddialı. Son zamanlarda ceviz bahçelerimizde de artış var. Havzanın en güzel cevizleri bölgemizden yurdun dört bir noktasına ulaşıyor. Bizler de Tire Belediyesi olarak her zaman üreticinin yanında olmayı kendimize görev bildik. Üreticimizin ürünlerinin değer kazanması için bu festivali geleneksel hale getirdik. 2019 yılında üreticimiz için başlattığımız ve geleneksel hale getirdiğimiz ‘İncir ve Ceviz Festivali’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlemenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Festivalimiz her yıl bir önceki yıla oranla daha coşkulu geçiyor. İnşallah bu geleneği bozmadan her yıl bu festivali düzenleyeceğiz. Festivalimize sponsor olan ve bizlere olan desteğini esirgemeyen kurum ve kuruluşlara da şükranlarımı sunuyorum.” dedi

Editör: Haber Merkezi