Tire Belediyesi’nin katkılarıyla organize edilen, 26 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan “El Sanatları Kültür Fuarı” için geri sayım başladı. Hazırlıkları tüm hızıyla sürdüren tertip komitesi, hazırlık çalışmalarını önemli ölçüde tamamlamış durumda. Toplu Konut yanı baş arazide kurulan fuar alanında, fuar süresince devam edecek ücretsiz halk konserlerinin büyük ilgi görmesi beklenmekte.



Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi


Birçoğu  yok olmak üzere olan nalıncılık, Keçecilik, semercilik, urgancılık, beledi dokuması, bakırcılık, kalaycılık ve yorgancılık gibi el sanatlarının hayatta kalması için mücadele eden Tire Belediyesi, kentimize özgü bu kültürel değerleri yaşatmak adına organize edilen “El sanatları kültür fuarı” çalışmasına tam destek veriyor. Tire Dört Eylül Stadyumu Tesis Müdürü ve Tirenin tanınmış organizatörü Muzaffer Baybars’ın başında olduğu tertip komitesi tarafından hazırlık çalışmaları sürdürülen “El Sanatları Kültür Fuarı”, 26 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

50 STANT KURULACAK, LUNAPARKTA EĞLENCE ZİRVEYE ÇIKACAK
Toplu Konut bölgesinin yan kısmında bulunan geçen yıla kadar futbol sahası olarak kullanılan şimdilerde boş arazi durumunda olan bölgede kurulan fuar alanının büyük oranda oluşturulduğunu ifade eden Tertip Komitesi üyeleri; Muzaffer Baybars, Duygu Eskiyörük, Mutlu Sarayköylü, çalışmalarda sona geldiklerini, son birkaç eksikliğinde tüm hızıyla giderildiğini ifade ettiler.

Toplamda 50 stantın kurulacağı, isteyen tüm firmaların burada stant açabileceklerini ifade eden Baybars, şimdiden birçok standın kiralandığının altını çizdi. Baybars, fuar alanında, birçok güzel ve heyecanlı oyuncağın olacağı bir lunaparkın kurulduğunu, fuar boyunca her gün bir halk konserinin olacağını ifade etti. Baybars, “Ücretsiz olan bu konserlerimiz herkese açıktır. Her gün farklı bir tarzda, tanınmış bir sanatçımız sahne alacak. Tirelilerin bu güzel konserleri ve fuar eğlencesini kaçırmamalarını tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu.

KONSER VERECEK ÜNLÜ İSİMLER VE KONSER TARİHLERİ
Konser verecek ünlü isimler ve konser günleri şöyle olacak. Güllü (26 Ağustos Pazartesi), Metin Levent (27 Ağustos Salı), Popstar Kader (28 Ağustos Çarşamba), Popstar Armağan (29 Ağustos Perşembe), Küçük İbo (30 Ağustos Cuma), Komedi Dans Üçlüsü (31 Ağustos Cumartesi), Hakan Kaplan ve Volkan Kalbak (31 Ağustos Cumartesi), Onur Koç (1 Eylül Pazar), Grup Zafer (2 Eylül Pazartesi), Celal Geçgin (3 Eylül Salı), Tireli Ahmet (5 Eylül Perşembe), Halil Altınses (7 Eylül Cumartesi), Yusuf Şanlı (8 Eylül Pazar).
Editör: Haber Merkezi