Türk mutfak kültürünün özel ve önemli bir parçası olan, yabancı ziyaretçilerin de giderek daha çok ilgi gösterdiği ‘Türk Kahvaltısı’nın tanıtılmasını hedefleyen Kahvaltı Günü programı bu yıl Derekahve’de gerçekleşti. Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın ev sahipliği yaptığı programa Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ile birlikte protokol üyeleri tam kadro katıldı. Tire’ye özgü lezzetlerin de yer aldığı kahvaltı sofrasında Türk Kahvaltısı’nın önemi konuşuldu. Kahvaltı öncesi konuşan Kaymakam Fatih Çobanoğlu;

“Bugün Dünya Kahvaltı Günü vesilesiyle ilçemizde kahvaltı etkinliği düzenledik. Tiremizin önemli mesire yerlerinden Derekahve’deyiz. Tire’nin kendi yöresel lezzetleriyle ilçe protokolü olarak bu günü anlamlı hale getirmeye çalışıyoruz. Türk kahvaltısı gerçekten çok önemli ve kendine özgü zenginliği olan bir kahvaltı türü.

Dışişleri Bakanlığımızın öncülüğünde Avrupa’da ve Dünya’da kahvaltımızın tanıtımıyla ilgili böyle bir etkinlik düzenlendi. Pandemi koşulları nedeniyle bir araya gelemiyorduk. Bugün ilk defa uzun bir aradan sonra bir araya geldik. Tiremizin çamur peynirinden karadut şerbetinden çeşitli peynir türleriyle kahvaltımızı yapacağız ve hem Tiremizin hem de Türkiye’mizin kahvaltısını tanıtmaya çalışacağız. Bugün bu organizasyonun ev sahipliğini yapan Belediye Başkanımıza teşekkür ederim” dedi.

BAŞKAN DURAN: “KAHVALTIMIZI TANITMAK GÖREVLERİMİZ ARASINDA”

Kaymakam Çobanoğlu’ndan sonra konuşan Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Türk kahvaltı kültürünün tanıtılmasının görevleri arasında olduğunu söyledi. Duran açıklamalarını şu cümlelerle sürdürdü;

“Kahvaltı Günü münasebetiyle değerli dostlarımızla bir araya gelmemizin mutluluğunu yaşıyoruz. Tiremize özgü çeşitleriyle kahvaltımızın adını hem bölgemize hem ülkemize duyurmak artık hedeflerimiz arasındadır. Bu vesileyle Kahvaltı Günü’nü önemsiyoruz. Katılımları için tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi