Önümüzdeki yıl tüm sınıfları ile Sosyal Bilimler Lisesi olarak eğitim vermeyi sürdürecek olan, eski adıyla Tire Melahat Aksoy Öğretmen Lisesi, bu ad altında yetiştirdiği ve son öğrencileri bu yıl mezun edecek. Öğretmen Lisesi’nin son öğrencileri, önceki gece yapılan törenle mezun oldu. 
 

154 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU
Okulun spor salonunda gerçekleşen program öğrenci aileleri tarafından büyük ilgi gördü. Toplam 154 öğrencinin mezun olduğu gece, öğrencilerin oluşturduğu pop müzik gurubunun verdiği mini konserle başladı. Hemen ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. 

AKIL, “BİZ SADECE DERS ANLATMADIK …”
Sonrasında Okul Müdürü Kemal Akıl, mezun olan öğrencileri için uzun ve duygusal konuşma yaptı. Akıl konuşmasında; “Öğrencilerimize burada sadece ders anlatmadık. Onlara kişilikli ve karakter sahibi bireyler olarak hayatta nasıl yaşayacaklarını, nasıl davranacaklarını bir aile ortamında yaşıyormuş gibi anlattık. Artık gelecek hedefleri için önlerinde bir üniversite hayatları olacak. Tüm öğrencilerimin kendi başarıları için ellerinden gelen gayreti göstereceğine tüm kalbimle inanıyorum. Bu yıl öğretmen lisesi olarak son mezunlarımızı veriyoruz onlar için elimizden gelenin en iyisini bu mezuniyette yapmaya çalıştık. Onlara ilerideki yaşamlarında hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

4 YILLIK MARATON SONA ERDİ 
Gecenin ilerleyen zamanlarında mezun olan öğrenciler tek tek sunucular tarafından manilerle sahneye çağrıldı. Sahnede toplanan öğrencilere ‘başarı belgeleri’ takdim edildi. Gecenin sonunda öğrenciler kep fırlatarak lise hayatlarını noktaladıklarını ilan etti. Program eğlence kısmıyla sürdü. 4 yıllık maratonun son günlerini yaşayan öğrenciler, doyasıya dans edip eğlendi.
 

Editör: Haber Merkezi