Ercan ÇELİK

Hızır ve İlyas Peygamberlerin yeryüzünde buluştuğu günü simgeleyen 6 Mayıs’ta ülke genelinde kutlanan Hıdrellez, Tire’de de vatandaşların yoğun katılımıyla coşku içinde kutlandı.

Kış mevsiminin ardından baharı ve yazı karşılama olarak yorumlanan Hıdrellez, bu yıl da her zamanki gibi Derekahve Mesire Alanı’nda kutlandı. Sabahın ilk ışıklarından itibaren Derekahve’ye akın eden vatandaşlar, dileklerini dileyip dua ettiler. Kimisi doğa yürüyüşü yaptı, kimiyse piknik yaptı.

Derekahve’de günler öncesinden hazırlıklarını tamamlayan Tire Belediyesi, dolu dolu bir program hazırladı. Tire Belediyesi Tarihi Armoni Bandosu ve Türk Sanat Müziği Korosu, vatandaşlara konser verdi.

Tire Belediyesi alanda 1500 kişilik lokma döktürdü. Bu yıl alanda baharın gelişini simgelemek amacıyla vatandaşlara gül fidanı dağıtıldı.

Hıdrellez kutlamalarına Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Başkan yardımcıları Sefa Yıldırım, Doğukan Eroğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Yüksel Şenyurt ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Kutlamalarla ilgili konuşan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, “Hızır ve İlyas Peygamberlerin yeryüzünde buluştuğu günü simgeleyen ve eski çağlardan bu yana geleneklerimiz arasında yer alan, kış mevsiminin bitişi ve baharı karşıladığımız günler olan Hıdrellez Bayramımız kutlu olsun. Tire belediyesi olarak bu yıl hıdrellezi coşku içerinde kutladık. Tüm vatandaşlarımızın bahar bayramını kutluyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi