3 Aralık Dünya Engelliler Günü tüm yurtta olduğu gibi Tire’de de özel bir programla kutlandı. Saat 10:00’da Hükümet Konağı önündeki çelenk sunumuyla başlayan program Hangar Çok Amaçlı Salon’da devam etti. Programa Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, kurum amirleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Özel öğrenciler, hazırladıkları çeşitli gösterilerle hem eğlendiler hem eğlendirdiler.

NESRİN KIRIŞ: “HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tire Engelliler Derneği Başkanı Nesrin Kırış yaptı. Her bireyin, birer engelli adayı olduğunu hatırlatan Kırış, konuşmasında şu cümlelere yer verdi;

“Böylesine anlamlı bir günde hep birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Engellilik sadece engelli vatandaşlarımızı ilgilendiren bir konu değildir. Sosyal ve insani boyutlarıyla bütün bireylerimizi ilgilendiren önemli bir konudur. Çünkü tüm insanlar aynı zamanda birer engelli adayıdır. Sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü değil her gün tüm kurum kuruluş ve toplum bireyleri olarak milletçe engellilik konusunda daha sorumlu, bilinçli ve duyarlı davranmak zorunda olduğumuzun altını çizmek istiyorum. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Editör: Haber Merkezi