Ercan ÇELİK

Tire’de yaşayan SMA hastası Mehmet Ayaz Sındıraç’ın yurtdışındaki tedavisine kavuşması için başlatılan valilik izinli bağış kampanyası sürüyor. Mehmet Ayaz’ın tedaviyi alabilmesi zaman daralırken, yüzde 78 civarında olan kampanyanın tamamlanabilmesi için Tire, tek yürek oldu.

Tire’deki eğitim kurumları arasında Mehmet Ayaz’ın kampanyasına destek olmak adına bir öncülük üstlenen Özel Boğaziçi Fen ve Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği, bağış gecesi düzenledi.

Tire Belediyesi Gölet Restoran’da gerçekleştirilen geceye çok sayıda öğrenci velisi ve misafir katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda ilk konuşmayı Okul Aile Birliği Başkanı Melek Gencoğlu yaptı. Gencoğlu, “Ülkemizde yaklaşık 6 bin – 10 bin doğumda bir görülen bu genetik geçişli hastalık, birçok çocuğumuzu ve aileyi maddi manevi yorgun düşürüyor. Bu ailelere ve çocuklarımıza bu dönemde, hayata tutunacak bir ışık ararken, ben sizlerden el ele tutuşup güneş olmayı diliyorum. O gün geldiğinde Mehmet Ayaz’ın yolunu aydınlattığımız o günde yüzünde gülümsemeyi gördüğünde tek kazanan o değil bizler de olacağız. Tüm okulumuzu, okula aile birliği üyesi kıymetli arkadaşlarımı yürekten kutluyor, saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

Gecede konuşma yapan Okul Müdürü Yunus Özfırat, “Biz bu yola çıkarken, ‘Çocuklar çiçektir. Çocuklar yaşasın. Çocuklar ölmesin.’ Şiarı ile Mehmet Ayaz bebeğe de yardımcı olabilmek duygularıyla okul aile birliğimizle birlikte eğitim kurumları arasında öncülük yaptık. Değerli konuklar, biz öğrencilerimize şunu söyledik: 100 lira olsun verelim ki, Mehmet Ayaz bebeğin yüzüne bakmaya yüzümüz olsun. 100 lira deyip geçmeyelim. Çünkü kampanyaya bağışlayacağımız küçük büyük paralar, yarın Mehmet Ayaz ve onun gibi yavrularımızın, sağlıklı bir genç olarak ülkemize hizmet etmelerine vesile olacak. Bu vesileyle bizlere yardımcı olan kurum kuruluş ve bireylerin hepsine çok yürekten teşekkürler ediyorum. İnşallah Ayaz bebeğimiz bir an önce sağlığına kavuşacaktır. Bizim Boğaziçi Koleji olarak katkımız olursa ne mutlu. Bizim bu geceyi yapmamızdaki en büyük etken, Okul Aile Birliğimizin, özellikle başkanımız Melek Gencoğlu’nun ‘İlla ki bir gece yapacaksak gecenin amacı olsun.’ Demesidir. Bizim de çorbada tuzumuz olsun istiyoruz.”  Dedi.

Geceye, Mehmet Ayaz’ın annesi Halide Sındıraç ve Babası Ali Sındıraç da katıldı. Anne Halide Sındıraç, Mehmet Ayaz’ın kampanyası ve sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi.

Müzisyen Ali Övek ve ekibi harika performanslarıyla geceye renk kattılar. Gecenin sonunda Okul Aile Birliği üyelerini sahneye çağıran Müdür Yunus Özfırat, üyelere tek tek teşekkür etti, çiçek takdim etti.

Okuldan yapılan açıklamaya göre, geceden yaklaşık 162 bin lira gelir elde edildi.

Editör: Haber Merkezi