Tire Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu Tire Temsilciliği'nin organize ettiği satranç turnuvası Tire Belediyesi Hangar Çok Amaçlı Salonu’nda yapıldı. Üç ayrı kategoride düzenlenen yarışmaya 180 sporcu katıldı. Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran'ın açılış hamlesi ile başlayan turnuvayı Türkiye Satranç Federasyonu hakemleri yönetti. Kaybedenin olmadığı turnuvada dereceye giren sporcular kupa ve madalyalarını Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran'ın elinden aldı. Ayrıca turnuvaya katılan tüm katılımcılara sürpriz hediyeler verildi. Turnuva ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran  “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında iki gün süren bir satranç turnuvası düzenledik. Güzel bir katılım oldu. Bu organizasyona emek veren Türkiye Satranç Federasyonu temsilcilerine teşekkür ediyorum. Bizler gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz. Çocuklarımız için ne yapsak az. Bu vesile ile turnuvaya katılan yavrularımıza teşekkür ediyor, onlara başarılar diliyorum." dedi.

Turnuva öncesi açıklama yapan İlçe Temsilcisi ve Turnuva Direktörü İbrahim Karaca, “Öncelikle uzun bir aradan sonra Tire’deki çocuklarımıza satrançla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sadece Tire’de eğitim öğretim gören ya da Tire’de ikamet eden sporcuların katıldığı bir turnuvada 200’ye yakın başvurumuz bulunuyor. Başvurularını yapan sporcularımızın yüzde 95’i bugün burada hali hazırda yerlerini aldı. Bu turnuvanın organizasyonunda bize her türlü desteği sağlayan Tire Belediye Başkanımız Salih Atakan Duran ve belediye personelimize teşekkür ediyoruz.

Bugünkü turnuvamızdan itibaren önümüzdeki dönemlerde de turnuvalarımızı devam ettireceğiz. Bu konuda yine belediyemiz bizim en büyük destekçimiz olacaktır. Tabii ki çocukları satrançla buluşturmak, çocuklara düşünce becerisi kazandırmak, bir organizasyon içerisinde olmalarına yer vermek, onların gözündeki ışığın geleceğimizi aydınlatacağına inanmak bizim için en büyük kazançtır.

Turnuvamıza katılan tüm sporcularımıza Tire İlçe Temsilcisi ve Turnuva Direktörü olarak teşekkürlerimi sunuyorum.”

Editör: Haber Merkezi