Törende ilk kurayı çeken AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema 2023 yılına kadar ülke genelinde toplam 100 bin sosyal konutun tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi

Ercan ÇELİK

Tire’de, TOKİ ile Aile ve Sosyal Yardım Bakanlığı’nın dar gelirlilere yönelik ortaklaşa yürüttükleri proje kapsamında yapımı tamamlan toplam 280 konut törenle hak sahiplerine teslim edildi. Tire Kapalı Spor Salonu’nda yapılan kura törenine, AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürü Zafer Yıldırım, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Huriye Seven, İlçe Kaymakamı Hüseyin Ergi, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, AK Parti CHP, MHP Tire İlçe Başkanları, resmi kurum ve kuruluşların temsilcileri, STK’lar ile heyecanla sahip olacakları daireleri bekleyen çok sayıda vatandaş katıldı. Toplam 67 metre karelik, 2+1 şeklindeki dairelerin kura çekimine engelli vatandaşlardan başlandı. Kurada ismi okunan vatandaşlar ise sevinçlerini AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema ile paylaştı. Törende ilk kurayı Olcay Saklı isimli engeli vatandaş için Milletvekili Ulema çekti. 10 isim ise yedek olarak belirlendi. Dairelerin 270 ay geri ödemeli olduğunu ve toplam 130 lira aylık taksitlerle hak sahiplerine teslim edildiğini belirten Ulema, “Ödenen rakamlar ev kiralarından bile düşük. Bu devirde 130 liraya kiralık ev bulmanız mümkün değil” dedi.


"İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASI"

2023 yılına kadar ülke genelinde toplam 100 bin sosyal konutun tamamlanarak, hak sahiplerine teslim edileceğini ifade eden Ulema, “TOKİ ile Aile ve Sosyal Yardım Bakanlığı’nın yürüttüğü ortak projeyle Türkiye genelinde 40 bin konutun planlaması yapıldı. Bunlardan 18 bini ise hak sahiplerine teslim edildi. Başta bu kontları 1+1 şeklinde inşa ediyorduk. Ancak, Başbakanımızın talimatıyla projeyi 2+1 şeklinde değiştirdik. ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ felsefesiyle hareket ettik. 11 yıldır birçok uygulamayı başarıyla hayata geçirdik. Toplam 1 buçuk milyar lira olan Aile ve Sosyal Yardım Bakanlığı’nın bütçesini 18 milyar liraya yükselttik. 1 milyon 250 bin engelli ve yaşlı vatandaşımıza sahip çıktık. 440 bin engelli aileye evde bakım ücreti vermeye başladık. Eşi vefat eden kadınlarımıza 2 ayda bir 500 lira maaş bağladık. Askere giden ancak ailesine bakmakla yükümlü 90 bini aşkın gencimizi destekledik. Yüzde 30’larda bulunan yoksulluğu 2.79’lara gerilettik. Ekonomik anlamda hızla gelişiyoruz. Açıklanan gelişmişlik raporunda 2012’de 9. sıraya yükseldik. İnsanımıza bu yakışır. Sosyal devlet olmanın sorumluluğuyla üzerimize düşen yaptık, yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi