Öğrencilerin başarı düzeylerini ölçmelerine imkan tanıyan ve 2023-2024 eğitim öğretim dönemi için Uğur Okulları Tire Kampüsü’nde burs olanağı sağlayacak Uğur Kabul Sınavı, 7 Ocak 2023 Cumartesi günü kampüste yüz yüze gerçekleştirilecek. Kabul sınavıyla ilgili Uğur Okulları’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Yarım asrı aşkın deneyim ve başarı geleneği ile öğrencilerini geleceğe hazırlayan Uğur Okulları’nın her yıl düzenlediği Uğur Kabul Sınavı (UKS) 7 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. Öğrencilerin başarı düzeylerini ölçmelerine imkan tanıyan ve 2023-2024 eğitim öğretim dönemi için Uğur Okullarında burs olanağı sağlayacak 'Uğur Kabul Sınavı'na sizleri de bekliyoruz.  Uğur Kabul Sınavı, Türkiye genelinde tüm öğrencilerin yüzdelik dilimlerini görmelerine, eksiklerini tespit ederek kendilerini geliştirmelerine katkı sağlıyor ve sınavda zamanı doğru ve etkin kullanmayı öğretiyor. Sınavlar sonrası öğrencilerin Türkiye çapındaki genel başarı oranları da hedeflerine yönelik çalışma planları ve sınavlara hazırlık sürecinde yol gösterici niteliktedir.

YÜZDE 100’E VARAN EĞİTİM BURSU ŞANSI

Uğur Okulları Tire Kampüsünde gerçekleşecek olan sınav 4,5,6,7. sınıf öğrencileri için düzenlenecek, toplam 60 sorudan oluşacak ve sınavın süresi 90 dakika olacak. Uğur Kabul Sınavı’na katılan ve sınav sonuç karnesini alan tüm öğrenciler için dijital eğitim öğretim platformu Metodbox 2 ay süreyle ücretsiz kullanıma açık olacak.

Sınava katılan öğrenciler başarı oranlarına göre yüzde 100’e varan eğitim bursu kazanma şansı yakalayacak. Öğrenciler, kampüsümüzün burs kontenjanı kapsamında burslu okuma şansı elde edecek.

1 SINAV 2 KARNE

Uğur Okulları Tire Kampüsü Kurucu Temsilcisi Sayın Yıldırım BAYTEKİN, ‘’Uğur Kabul Sınavı’na katılan öğrenciler, sınav sonuçlarını 2 karne ile değerlendirme imkanı bulacak. Öğrencilere; Türkiye geneli akademik sıralamalarını görebildikleri Sınav Sonuç Karnesi ile birlikte Sınava Yönelik Akademik Beceriler Karnesi verilecek. Bu karnede; Bilgiyi Kullanma Becerisi, Disiplinlerarası Etkileşim Kurma Becerisi, Farklı Yorumlama ve Düşünme Becerisi olmak üzere 7 başlıkta yapılacak ölçümlemeler ile öğrenciler sınav becerilerine yönelik performanslarını ve geliştirilebilir alanlarını görecek.’’ Dedi.

5 DİL 2 BECERİ

Türkiye’nin 55 ilinde 100’ün üzerinde okulda “Eğitim Değerlidir” felsefesiyle öğrencilerini geleceğe hazırlayan Uğur Okulları’nın İzmir’de ki 10’uncu Kampüsü olan Tire Kampüsünün Kurucu Temsilcisi BAYTEKİN güçlü akademik kadrosuyla en donanımlı eğitim olanaklarını sunuyor. Eğitim yaklaşımlarında öğrencilere 5 Dil ve 2 Beceri Yaklaşımı’nın kazandırılması benimsiyoruz. Öğrencilerimize doğru ve etkili iletişim becerisi geliştirmesini sağlayan Türkçe (Anadil), akademik başarıyı merkeze alan Sınava hazırlık (Sınavların Dili), global dünyanın dili İngilizce ve Almanca (Yabancı dil), bilimin dili olan Matematik ve Kodlama, Yazılım, erkenSTEM& STEM (Bilim ve Teknolojinin Dili), evrensel ve ulusal değerlere sahip bireyler olmaları için ise Davranış ve İnsanlık dili odaklı eğitim veriyoruz. Tüm bu alanlardaki ilerlemenin yanı sıra öğrencilerimizin Sanat ve Spor becerilerini de geliştirilerek donanımlı bir birey olmaları hedefliyoruz. Uğur Okulları Tire Kampüsü, öğrencilerini global dünyaya hazırlayabilmek ve geleceğin gerekliliklerine adapte olabilen bireyler olarak yetiştirebilmek amacıyla yabancı dil edinimini ön planda tutuyor. ‘U Makes U Global’ Programı kapsamında okul öncesinden ortaokul son sınıfa kadar süren İngilizce dersleri ile yabancı dil günlük hayata dahil ediliyor. Okul öncesi ve ilkokul kademesinde ders programlarının yüzde 50'sini İngilizce olarak planlanıyoruz. ‘’ Dedi.

Uğur Sınava Hazırlık Merkezi

Uğur Okulları Tire Kampüsü Kampüs Müdürü Emel OKAT, ‘’Uğur Okullarında öğrenim gören öğrencilere sınava hazırlık, kariyer planlama ve kişisel gelişim desteği veren Uğur Sınava Hazırlık Merkezi (USHM) etkili sınava hazırlık çalışmaları ve düzenli geri bildirim sistemi ile öğrencilerini destekliyor. USHM’de hedeflenen başarıya ulaşmada öğrencilere rehberlik edilirken, her öğrencinin kişisel ve akademik özellikleri çerçevesinde, kişiye özgü sınava hazırlık sistemi geliştirilerek geleceklerini keşfetmelerini amaçlıyoruz.’’ Dedi.

erkenSTEM ve STEM Eğitimi

OKAT ’’Türkiye’de ilk defa okul öncesi ve ilkokul düzeylerinde Uğur Okullarında uygulanan erkenSTEM eğitim yaklaşımıyla, 21. yüzyılın araştıran ve üreten bireylerinin yetişmesini hedefliyoruz. erkenSTEM yaklaşımıyla 4-10 yaş arasındaki öğrenciler, 8 haftaya yayılan bir temanın çalışılması sonucu projelerini hayata geçirirken küçük yaştan itibaren ezbercilikten uzak bir eğitim alma şansına sahip oluyor. STEM eğitimi ile öğrenciler Fen Bilimleri, Bilgi ve İletişim Teknolojileri ve Matematik dersi kazanımlarının hem birbirleri ile hem de diğer disiplinler ile nasıl bütünleştirileceğini ve böylece çok boyutlu düşünmeyi öğreniyor. STEM, gençlerin yenilikçi geleceğin bir parçası olabilmesi için ihtiyaç duydukları proje tabanlı öğrenmeyi, analitik düşünme, problem çözme becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmelerini destekliyor. Uğur Okullarında teknoloji ve üretim odaklı STEM çalışmaları, STEM laboratuvarlarında yürütülüyor.’’ Dedi.

BAŞVURULAR 6 OCAK’TA SONA ERİYOR

UKS’ye başvurular 6 Ocak tarihinde sona erecek. Başvurular Uğur Okulları, https://ugur.stoys.co/sinavbasvuru web sitesi üzerinden, 0232 500 32 05 Uğur Okulları telefon numarasından veya 0536 593 50 89 numaralı telefonumuzdan yapabilecektir.

•             Sınava katılım ücretsizdir.

•             Sınava katılacak öğrencilerin, okula gelirken sınav giriş kartlarını veya kimlik kartlarını yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

•             Sınava ilk 15 dakikadan sonra gelen öğrenciler bir sonraki oturumda sınava alınacak.

•             Burs, 2023-2024 eğitim öğretim yılına kayıt yaptıracak öğrenciler için geçerlidir. Öğrencinin kazandığı burs, yalnızca sınava girdiği kurumda geçerlidir.

•             Son Başvuru: 06 Ocak 2023 - Saat 21.00

•             Sınav Sonuçlarının Açıklanması: 13 Ocak 2023

Editör: Haber Merkezi