Tire Mesleki Eğitim Merkezi, (MESEM), eğitim öğretimde de üretimde de marka olma yolunda ilerliyor. MESEM öğrencilerin okullarında öğrendiği teorik bilgileri geliştirerek üretime katkı sağlıyor.  Tire Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Yıldırım yürüttükleri proje ve çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada; “Tereyağı projemiz öncelikle okulumuzda eğitim gören öğrencilerimizin görerek, yaparak uygulayarak eğitimlerine destek vermektir. Eğitim hedefimiz sektörün ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip, üreten, sorun çözen, halk sağlığını her şeyin önünde tutan kalifiye bireyler yetiştirmektir. MESEM Tereyağı İşletmesi olarak kalitenin tesadüf olmadığını, makul fiyatlara kaliteli ürünün arzının mümkün olduğunu halkımıza ispat etmektir. Biz bu projemizle meslek okullarımızın sadece teorik eğitim veren kurumlar olamayacağı, istenirse sektörle, halkla işbirliği halinde birer fabrikaya dönüştürülebileceğini kanıtlamış olduk.”

Projeyi hazırlayan Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Namık Çetin ise;

“Merkezimizde haftalık ilk etapta 600 kilogram tereyağı üretiliyor, biz bu üretimi bir tona çıkarabilecek potansiyele sahibiz” dedi.

MESEM, projelerinde tereyağı üretiminin yanı sıra meyveli yoğurt ve dondurma üretimi gibi alanlarda eğitim vermeyi ve daha sonraki aşamada ise peynir üretimi yapmayı planlıyor.

Editör: Haber Merkezi