Corona virüsünü ,Allah (cc) gökten  balon ile indirmedi. Bilimsel gelişmelerde ki, korkunç ilerlemelerin  arkasındaki bilim adımlarının hırsı veya isteği üzerine ortaya çıkan bir virüste olabilir. Öyle zannediyorum ki, o bilim adamlarının planladığı gibi  gitmediği görülüyor

        Corona virüsü ile  kim neyi  takip ediyor.Diğer salgın hastalıklar  kadar tehlikeli olmadığı halde  neden bunu bu kadar gündemde tutuyorlar.Bununla kimler kimlere ,ne zaman ne yapmak istiyorlar. Bu corona  virüsü ile insanda en tehlikeli hastalık olan KORKU  HİSSİNİ artırmak istiyorlar. İnsanları can derdine düşürerek onlardan deney yapmak istiyorlar.

        Corona  virüsü ile Ruhdaki  KORKU damarını tutuyorlar. Bunlar insanın kafasındaki bütünselliği  bozup , bütün duygularını ,hislerini,sihir ,hipnoz ,iliminati gibi yöntemlerle kafayı tesir altına almak istiyorlar.Videolarla  sihir yapıyorlar.Müziklerle ,müziğin altında kurgulanıyor.Filmin arkasına konulup kurgulanıyor.İnsan beyni saniye de 24 kareyi alabiliyor.Ama 25. Kare doğrudan bilinç altına gönderiliyor.Bu kadar saldırılara karşı hala sihir altına alınamayanlar  var. Onları da tespit edip almaya çalışıyorlar.

            Corona  virüsü ile Ruhdaki  KORKU damarını aktif edersen ; a) Artık kafa bütünlüğünü kaybeder. 2)Akılları devre dışı yapar.3) Televizyon,Radyo,İnternet,Telefon vs. sosyal medya yoluyla yaptırmak istedikleri her şeye boyun eğdirirler.4) sosyal medyayı icad edenler bundan 20 sene sonra o sosyal medyanın toplum üzerinde ki,etkilerini bilerek ortaya koyuyor.5) Şu anda sosyal medya ile aileler evin içinde bile bir araya gelemiyor.Herkesin elinde bir telefon veya bilgisayar  herkes sosyal medya da.

           Peki yılda 830 bin intihar  vakası,1,5 milyon trafik kazası ölüleri varken neden 4000 civarında bir ölüm vakası olan Corona virüsü  öne çıkartılıyor. Çünkü gaye insan hayatına verilen değer değil.Eğer öyle olsaydı dünyanın gözü önünde olan insanlık dramlarına bir son vermek için çalışılırdı.Ama onların gayesi o değil.Onlar  insanı gemlemek  istiyorlar , yap-yapma ,otur-oturma ,söyle-söyleme vs.

           Belki de bu korku öyle bir hale getirilecek ki, kendinizi güvende hissetmeniz için bir  elektronik bir bilezik takacaklar  veya derinizin altına konulacak çip ile kontrol altına alınmaya çalışılacaktır. Çünkü korku insana her şeyi yaptırır.Aynı zaman da korku savunma sistemini de çökertir.Korku insanda olmayanı da oldurur.Bu korkuyla toplumun aile bağlarını  bozup ,insanın bedenini putlaştırmak istiyorlar.İnsanın müstakil olarak düşünmesine fırsat vermiyorlar.Senin nasıl olman gerektiğini onlar söyleyecek.Kısacası modern kölelik ,sosyal medya ile olacak. En ağır kölelilik ise tiryakiliktir.

             Dünya da tek tip insan modeli yapmaya çalışıyorlar.Bunun için de aklı ve kalbi devre dışı bırakmak istiyorlar. Aklı devre dışı bırakmanın yolu KORKU’dur.Kalbi devre dışı bırakmanın yolu ise CİNSELLİK’tir.Kalbi CİNSELLİK ile meşgul olunca ,namaz kılamaz,inandığı halde doğruları yapamaz, yani doğru yerde doğru kişilerle , doğru zaman da  doğru işleri yapamazlar.Bunları insanın  kalbine CİNSELLİK  koyarak yaptılar. Aklına koydukları KORKU  ile  insan doğru düşünemez, kendisi ile barışık olamaz, insan kendi kendine tefekkür edemez,hep kendisiyle yaşar vücudunu putlaştırır,sanki vücuduna secde eder ve nefsini ilah edinir.

               Korkuyu kim yayıyorsa bunlar birer vasıtadır.Korkuyla insana gem vuruyorlar.Atın bir gözü  180 derece ve diğer gözü de 180 derece olmak üzere 360 derce ile görür.Bu sefer at gözlüğü koyarlar ki,sağdan ve soldan etkilenmesin diye.Bizi de korkuyla at bakışından çıkartıp ,at gözlüğü ile buraya bakacaksın,bunu hedefleyeceksin,bunu giyeceksin vs.  

              Tarihi bakıldığında ,Cenab-ı Hak  Firavun’un kavimi azınca çekirge afatı vermiş.Çekirgeler onların ekinlerini yiyip bitirmişler.Daha sonra onlara bit belası vermiş.Bitler onların kanlarını emmişler.Sonra fırtınalar ve seller göndermiş.Daha sonra kurbağalar istila etmiş. Ebrehe ve askerleri Kabe’yi yıkmaya gelince Ebabil kuşlarını onlara musallat etmiş.Cenab-ı Allah bunları ne zaman yapmış,insanlar yoldan çıkınca arzdan bir hayvan çıkartıp insanlara musallat etmiş.

             Bu hayvanlar arasında da böyledir.Allah(cc) fareyi yaratmış,kanalizasyonda iş yapsın diye.Fare ne zaman kanalizasyonu terk ederse kediyi ona musallat etmiş.Allah(cc),her daim hikmetle iş yapmaktadır.

              Cenab-ı Hak neden insana hayvanı (mikrobu) musallat ediyor? Ey insan! Yoldan çıktın asli vazifene dön.Bunu bazen adalet lisanı ile yapar.Bazen hikmet lisanı ile yapar.Bazen de  lisan-ı hâl veya bazen de lisan-ı kâl ile yapar.

                Dabbet-ül Arz (canlı,nev) kime musallat olacak? * Bilerek,severek ,isyan ve tuğyana ve dinsizliğe taraftar olanda. *Dinsizliği yapan, anarşistliği , kural ve kaide tanımayanlara taraftar olanda.*Küfür ve küfrana düşen insanlara musallat olacak. Peki neden musallat olacak ve hikmeti nedir? İnsanların akıllarını başlarına getirmek  ve insanların asli vazifelerini yeniden hatırlatmak.Allah (cc) tanısın ,bilsin ,ona ibadet edilsin diye bir ikaz .Eğer sen bu vazifelerine dönmezsen  ve benden uzaklaşmaya devam edersen bende sana böyle bir hayvanı musallat ederim.

                Elbette tedbirler alınmalı.Tedbir  almak zaten sünnettir.Bu mikroptan korunma yollarına bakıldığında ellerin dezenfekte edilmesi ,burna genze kadar su çekilerek temizlik yapılması olarak öneriliyor. Bu zaten gusül abdesti değil mi. Ağzımızı yıkayın diyorlar hem gusül abdestinde hem de normal abdeste bunu yapıyoruz. Peygamberimiz (sav) ellerin hem yemekten önce hem de yemekten sonra yıkanmasını emretmiş.Bu mikrop bize Allah’ı ve dininin emirlerini bir kez daha hatırlatmaktadır.

                Mü’minler bu mikroptan nasıl korunabilecek ? Öncelikle İMANIN BEREKETİYLE ,Yani  Allah (cc) teslim olacağız.   İslamiyet’i fiilen yaşayacağız. Dinin emir ve yasaklarına harfiyen uyma .Abdesti alma ,nazmını kılma  vs. İman sahibi bir Müslüman şunu iyi bilir ki, bir yaprak bile Allah(cc) izni olmadan düşmezken ,bir virüs onun izni olmadan vücuda  nasıl zarar verebilir.Bir ağaç düşünün ağacın bereketi ,çok meyve vermesi demektir.İmanın Bereketi ise Allah(cc) razı olduğu işleri yapmak ,razı olmadıklarından kaçınmaktır.

                Diğeri SEFAHATTEN,israf etmekten kaçınmak.Bize bu hayat niçin verilmiş ise öyle yaşamak.Yoksa hayatını israf etme.Sana verilen muazzam emanetleri mal ile, şöhret ile ,kadın ile fani şeylerle  harcayarak kaybetme.Fıtratını bozma.Fıtratına yüklenen sonsuz güzellikleri beş para etmeyen şeylerle değişme.

              Diğeri ise SU-İ İSTİMALATTAN ,Allah(cc) değer vermediği boş şeylerle vakit harcama .Allah (cc) razı olacağı şeylere yönel.O razı ise her şey senden razı olacaktır.Unutma bu virüsünde ,her şeyin de sahibi odur.O istemedikçe hiç bir şey insana zarar vermez.Müslümanlar için bu güvenceyi zaten vermiş.Elbette çare bulunur.Elbette eski güzel günlere dönülür.Ümit var olacağız.Bir taraftan sebep dairesi olan  bilimsel verilere ve tedbirlere uyacağız bir taraftan da dua ordusu ile rabbimize niyaz edeceğiz.

            Sizlere son tavsiyem ; *Asla korku ,endişe ve paniğe düşmeyin. *Ne kadar paniklerseniz o kadar bağışıklık sisteminiz çöker.*Enerjiniz hep yüksek olsun. *Negatif insanlardan , haberlerden ve salgın hastalık anlatan filmlerden  uzak durun.*Zor ama normal yaşantınıza devam edin.*Yüzünüzden gülücüğü ve umudunuzu yitirmeğin.*Tedbirlere de riayet ediniz.*El birliği ile bu virüs kabusunu da atlatacağız.İNŞALLAH…