Ergün ÇELİK

Havasıyla doğasıyla ve yemyeşil ağaçlarıyla bir zamanlar insanın içini ferahlatan o bölgede artık huzurdan eser yok. Karacaali Mahallesi Küme Evleri Mevkii’nde bulunan asırlık çınarın altındaki durum içler acısı. Duyarsız ve sorumsuz kişilerin bölgede bıraktığı çöpler bölgede yığınlar oluştururken cam şişeden pet şişeye, yemek artıklarından elektronik eşya parçalarına kadar binlerce atık bu noktada doğayı tehdit ediyor.

Asırlık çınarın altındaki kirlilikle ilgili HaberTire’ye konuşan Tire Çevre Koruma ve Yeşillendirme Derneği Başkanı Süleyman Övül, manzaranın içler acısı olduğunu söyledi. Sorumluları vatan hainliğiyle suçlayan Övül, yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi;

“Öncelikle bir vatandaş olarak daha sonra 31 yılık Çevre Derneği Başkanı olarak HaberTire’ye teşekkür ediyorum. HaberTire, her zaman çevreye karşı gösterdiği duyarlılıkla bizlere hep yardımcı olmuştur.

Şu anda bu manzarayı gördükten sonra hangi sıfatla konuşacağımı şaşırmış durumdayım. Öncelikle ben bir insanın. Tire’de doğdum ve Tireliyim. Bu tablo bizi çok üzüyor ve acı veriyor. Temizlik temizlemek değil kirletmemektir. Biz yola bu sloganla çıktık. 31 yıldan beri bunun mücadelesini veriyoruz.

Şu an bulunduğumuz nokta bir dere. Bizim çocukluğumuzda bu dere akardı. Evet şimdi kurumuş vaziyette ama bu rezilliği yapanlara nasıl sesleneceğimi bilemiyorum.

Bunun adı kirletmek de değil. Artık bu resmen vatan hainliğidir. Bugün Türkiye’nin düşmanları bunu yapmaz. Hele burada yaşayan bir insan bunu yapıyorsa demek ki bu insanlar içimizdeki hainlerdir.

Bu yapılan hainliğin affedilmemesi gerekiyor. Buradan devlet büyüklerimize sesleniyorum. Yerel yöneticilerimize sesleniyorum. Buranın bir an önce temizlenmesi gerekiyor. Buraya bir çöp konteynırı koyulması gerekiyor. Daha önce Değirmendere’de bir çekim yaptık. Durum orada da aynı. Yani bu kirliliğe artık dur dememiz lazım.

Halkı uyarmamız lazım. Hangi vicdan bunu kabul eder bilemiyorum. Bu konuyu biz ele aldık.

Şu anda yaz ayındayız. Bu yerdeki şişeler yarın bir gün bu bölgede yangına yol açabilir. Bu güzelim ağaçlar yok olabilir. Onun için bu konuyu çözmemiz lazım. Buraya gelip bu pislikleri bırakan insanların nasıl bir insan olduğunu bilemiyorum. Tamam, eviniz sizin. Ama sokaklar bizim. Bu çevreyi kirletmeye kimsenin hakkı yok. Biz bunun takipçisiyiz. Kimseden korkumuz da yok. Burası kimsenin malı değil. Hepimizin malı. O yüzden burada hepimizin duyarlı olması gerekiyor. Buranın etrafında yaşayan insanların da yaşadıkları yere sahip çıkması gerekiyor. Bu sadece bir kişinin yapabileceği bir şey değil.

Editör: Haber Merkezi