Kartal Dağı’na yapılmak istenen mermer ocağına karşı bölge halkının verdiği çevre mücadelesi kazanımla sonuçlanırken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı rüzgar enerji santrali yapımı için çevresel etki değerlendirme süreci (ÇED) başlatmıştı. Komisyon proje için ‘ÇED olumlu’ kararı verdiğini duyurdu. Kararın ardından Kartal Dağı Koruma Platformu’ndan tepki geldi. Platform Üyesi Zeynel Aydın konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini belirten Aydın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

Mermer ve Taş Ocakları derken Sabancı grubunun da Kartal Dağı’na göz diktiğini biliyoruz. Bir yıldır yapmayın etmeyin, RES direklerinizi gidin daha şiddetli rüzgar alan ağaçsız karşı tepelere dikin,  ormanımıza dokunmayın, kuraklık kapıda içme suyu kaynaklarımıza dokunmayın, binlerce tür bitki ve Tire bölgesi içindeki son kalan vahşi yaşamın hayat bulduğu tek doğal alanı talan etmeyin dedik durduk.

Lakin gözlerinde dolar işaretleri olan koca koca adamlara sözümüzü dinletemedik.

Baştan beri tüm iyi niyetli girişim ve yaklaşımlarımız maalesef karşılık bulmadı. neredeyse iki günde bir köylerimize yolladıkları sosyologları güya bizim nabzımızı ölçmeye geldiler. Çayımızı kahvemizi hatta Kartal Dağı’nın suyunu içtiler. Misafirperverliğimizi sanırız yanlış değerlendirip Sabancı Ailesi’ne yanlış bilgi olarak aktardılar.

Şimdi Sabancı grubu Türkiye'de işi gücü kalmamış gibi Kartal Dağı’nın kızılçam ormanlarına ağaç kesmeye geliyor. Hem de yangından mal kaçırır gibi yerel halkın tüm itirazlarına kulak tıkayarak.

Kartal Dağı’nı korumak adına gerçek mücadele şimdi başlıyor...

Bölgemizde kuraklığın kapıda olduğunu artık dünya alem bilirken, içme ve tarımsal kullanma sularımızın yegane yatağı olan Kartal Dağı’nı ve dağın zirvesi ve eteklerindeki 2000 yıllık arkeolojik kültür varlıkları ile birlikte yaşadığımız dağdaki tüm vahşi yaşam unsurlarını sonuna kadar koruma kararlılığımızdan bir adım geri durmayacağımızı dünya alem duysun diye kaybetsek de tarihe not düşmek adına bir kez de Mahkeme yoluyla karşı duruş ve itirazlarımızı sağır kulaklara duyurmaya hazırız. Anayasa ve yasalardan aldığımız tüm yasal haklarımızın sonuna kadar kullanımı için hazırız.

Efe duruşuyla hodri meydan! para sizinse dağlar bizim!”

Editör: Haber Merkezi