Konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan MHP Tire İlçe Başkanı Arif Demirkan, “Hayvanların otladığı, köylünün geçimini sağladığı, köye 5 dakika yürüme mesafesinde olan bir mera arazisine bu tesisin kurulmasına karşıyız” dedi.

ÇEVRE KATLİAMI PROJE

Demirkan açıklamasına şöyle devam etti, “İlçemizin güzel mahallelerinden olan Karateke’deki 280 bin 436 metrekarelik mera arazisine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan ‘Katı Atık Transfer İstasyonunun’ 890 parselde kurulması, ‘Tire 2. Sınıf Düzenli Depolama Tesisi’nin 892 parselde kurulması projesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisinde oy çokluğu ile kabul edilmiştir. Bu tesislerin belirtilen mera parsellerine kurulması ile Karateke, Akkoyunlu Mahallelerine, Küçük Menderes Havzasına, Akarca Ovasına, yeraltı sularına, tarımsal ekilişlere, çevreye vereceği zarar bütün tarımsal kuruluşlar ve STK’lar tarafından da belirtilmektedir. Bu proje tam bir çevre katliamıdır” dedi.

MHP HAYIR OYU VERDİ

Başkan Demirkan söz konusu tesislerin Tire’ye hiçbir olumlu katkısının olmayacağının altını çizerek, “Tire’ye çöp tesisi ile yatırım getirdiklerini zannedenler, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde bu kararı kabul etmişlerdir. Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis grubu yapılan oylamada HAYIR oyu vermiştir. Bu tesiste Bayındır, Torbalı, Selçuk ve diğer ilçelerden getirilecek çöpler toplanacak ve depolanacaktır. Mevcut belediye yönetiminin ilçemiz ve halkımızı ne kadar çok düşündükleri ortadadır. Çok büyük yatırım olarak gördükleri bu tesisi Karateke ve Akkoyunlu Mahallesi halkı ile duyarlı Tireli hemşerilerimiz istememektedir. Bizler de halkımız gibi çöp tesisini istemiyoruz. Tiremizin yeşil ve temiz kalması için konunun yakın takipçisiyiz. Yeşil Tire Çöp olmayacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi