Ercan ÇELİK 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tire’nin Karateke Köyü’nde, Karateke Köyü Sulama Kooperatifi tarafından Büyükbaş Hayvan Çiftliği yapılması planlanan mera arazisine Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi yapımı için ÇED başvurusunda bulundu. Yapılan başvuru, Karateke Köyü Muhtarı Erkan Tutkaç’ı çileden çıkardı. Köy Muhtarı Erkan Tutkaç, köye yürüme mesafesinde olan bir mera arazisine katı atık tesisi kurulmasının büyük bir saçmalık olduğunu söylerken Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu da projenin bu bölgede gerçekleşmesinin tarım ve hayvancılık faaliyetlerine önemli ölçüde zarar vereceğine dikkat çekti.

Tesisin kurulması planlanan bölgeye giden Ziraat Odası Başkanı İbişoğlu ve Karateke Köyü Muhtarı Erkan Tutkaç, burada bir açıklama yaptı. Hiçbir suretle bu projeye izin vermeyeceklerini hatırlatan Tutkaç, şöyle konuştu;

“Daha önce Karateke Köyü 892 parselde bulunan arazimizde köy içerisinde bulunan 2 BİN 700 büyük baş hayvan için yapacak olduğumuz çiftliğin olduğu yere Büyükşehir Belediyesi çöp depolama tesisi yapmayı düşünüyor. Köylü olarak biz konuyla ilgili daha önce imza toplayıp İl Tarım Müdürlüğü’ne vermiştik. Bu projeyi köyümüzde istemediğimizi söylemiştik. Köyümüze yürüme mesafesinde olan bir alana, mezarlığımızın yanına böyle bir tesisin yapılması bizlere saçmalık geliyor.

Zaten 1 km ileride mevcut çöplük var. Bizler bu tesisin o çöp toplama alanında yapılabileceğini de söyledik. İki dünya bir araya gelse de bu köylü bu projeyi buraya yaptırmayacak. Bunu herkes bilsin istiyoruz. Bu meraya, koyunlarımızın ve büyükbaş hayvanlarımızın yayıldığı bu alana çöp tesisini yaptırmayacağız. İleriki zamanlarda da göreceksiniz. Bir sürü yer varken neden mera, neden otlak tercih edilir anlamış değiliz”

Editör: Haber Merkezi