Ercan ÇELİK

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Tire'de Karateke Köyü'nde mera arazisi üzerine kurmak istediği çöp tesisi projesi, Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında gündeme geldi. İlgili gündem maddesine sıra geldiğinde söz isteyen Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, projeye Tire'de siyaset üstü bir tepki olduğunu belirterek, projenin tekrar gözden geçirilmesini talep etti. 

Mecli toplantısı sonrası açıklama yapan Başkan Duran şöyle dedi: "İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı kararla ; İlçemizde yapılması planlanan bölgemizdeki 5 ilçeden toplanan çöplerin bir merkezde enerjiye dönüşmesi gibi kamusal fayda sağlanacağı düşünülen ve ülkemiz için örnek teşkil edecek çevreci politikası hakkında görüşlerimizi İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer ve meclis üyelerimize aktardık. 

İzmir Büyükşehir Belediyemizin  istediği , katı atıkların Tire Belediyesinin küçük araçlarından Büyükşehir Belediyemizin büyük araçlarına aktarımını sağlayacak rampa ve araç parkı yapılması ile ilgili imar görüşü kanun çerçevesinde kendilerine  verilmiştir.

Bununla birlikte Ödemiş'in ilçemize olan mesafe uzaklığı dikkate alınarak proje kapsamında hizmete girmesi planlanan tesisin neticesinde ortaya çıkacak nakliye masraflarının da dikkate alınarak bir daha gözden geçirilmesi, 5 ilçenin atıklarının enerjiye çevirdikten sonra kalan kısmının Ödemiş ilçemizde depolanması, atıkların tarımsal hizmet için gübre olarak geri dönüştürülmesi, tüm bunların artı eksi yönüyle tekrar gözden geçirilmesi ile birlikte ilçemizde partiler üstü oluşan reaksiyonun göz ardı edilmemesi hususundaki fikirlerimizi de paylaştık.

İlçemizde siyaset üstü reaksiyon gösterilen bu tesis ve şehrimizin dinamikleri hakkında gerekli girişimlerimiz devam edecektir."

Editör: Haber Merkezi