Ercan ÇELİK

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık A.Ş. işbirliği ile her yıl dünyanın dört bir yanından turizm profesyonellerini bir araya getiren, Türkiye’nin en büyük uluslararası turizm platformu Travel Turkey Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi, 16. Kez kapılarını açtı. Fuar İzmir’de 8 Aralık’ta açılan fuar, 10 Aralık’a kadar ziyaretçileri ağırlayacak.

Tire’nin tanıtımı için pek çok proje ortaya koyan Tire Belediyesi, Travel Turkey Fuarı’nda açtığı renkli stantla bu yıl da dikkatleri üzerine çekti. Tire Kent Müzesi’nde görevli el sanatları ustalarının da katılarak, sanatlarını icra ettikleri stantta, incir, ceviz, karadut şurubu gibi Tire’ye özgü lezzetler de ziyaretçilere ikram edildi.

Tire Belediyesi’nin özenle hazırladığı standı ilk ziyaret eden isim Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran oldu. Gün boyu bizzat stantta bulunan Başkan Duran, ziyaretçilerle tek tek ilgilendi. Başkan Duran’a, Başkan Yardımcısı Sefa Yıldırım da eşlik etti.

TUNÇ SOYER, TİRE STANDINI ZİYARET ETTİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, Tire Belediyesi standını ziyaret etti. Stantta Tire ile ilgili ürünleri ve detayları ilgiyle inceleyen Soyer, Başkan Duran’la sohbet etti, Tire’nin lezzetlerini tattı.

Gün boyu çok sayıda siyasi de Tire Belediyesi standını ziyaret ederek, bilgi aldı.

“İLÇEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ”

Fuarla ilgili konuşan Başkan Duran, “Tire Belediyesi olarak bu yıl 16.sı düzenlenen Türkiye’nin en büyük turizm platformu Travel Turkey İzmir Turizm Fuarına katılım sağladık. İlçemizi Turizm anlamında bu fuarda en iyi şekilde temsil edeceğiz. Arkadaşlarımız güzel bir sunum hazırlamışlar. Tire standı el sanatları ustalarımızla başka bir güzel olmuş. Organizasyonda emeği geçen İzmir Büyükşehir Belediyemizin değerli Başkanı Sayın Tunç Soyer başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm Tireli vatandaşlarımızı Fuarı ve Tire standımızı gezmeye davet ediyorum.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi