‘Sosyal Belediyecilik’te bölge genelinde ön plana çıkan Tire Belediyesi, yaptığı son uygulama ile vatandaşın gönlünde taht kurdu. 2019 yılından bu yana vatandaşlara ucuz ve kaliteli ekmek sunan Tire Belediyesi, ekmeğe olan talebin artması sebebi ile ilk olarak Tire Küçük Sanayi Sitesi’nde modern bir ekmek fırını inşa etti. Yapılan fırının ardından ekmeği vatandaşların ayağına götürmeyi hedefleyen Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, ilgili birimlere talimat vererek ilçe geneline Halk Ekmek Büfeleri konulmasını istedi. 

HALK EKMEK, HALK SÜT

Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren Tire Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, ilçe genelinde 10 değişik nokta tespit ederek bugün montajlara başladı. İhsaniye Mahallesi (Burhan Aktürk Parkı), Dere Mahallesi (Gülcüoğlu Konakları), Toki Mahallesi, Ertuğrul Mahallesi (Yalınayak Hamamı), Cumhuriyet Mahallesi (Tire Belediyesi Ekmek Fırını karşısı), Paşa Mahallesi (Bahçe Kahve) mevkiinde montajlarını tamamlayan Tire Belediyesi, kısa süre sonra burada ucuz ve kaliteli halk ekmeğin yanı sıra halk sütü de Tirelilere sunacak.

DURAN: “VAADİMİZİ YERİNE GETİRDİK”

Uygulamayla ilgili konuşan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran:  “Seçimde hedeflediğimiz projelerimizden biri olan Halk Ekmek ve Halk Süt büfelerini bugünden itibaren ilçemizde belirlenen noktalara koymaya başladık. Yeni yaptığımız Belediye Ekmek Fırınımızda çalışmalarımızın sonuna geldik. Kısa süre sonra imalata geçmesi ile birlikte büfelerimizde ekmek satışlarına başlayacağız. Bugün bizim için önemli bir gün. Yıllarca bu şehirde büfelerin konulup konulmayacağı hep bir tartışma konusu olmuştu, bu tartışmalara son vererek bir vaadimizi daha yerine getirmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Burada hedefimiz ekonomik geliri düşük olan vatandaşlarımızın tüketimlerini kolaylaştırmak. Ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde, halk ekmeği vatandaşlarımıza uygun fiyatla sunmanın onların aile bütçelerine fayda sağlayacağını düşünüyoruz. İlçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Editör: Haber Merkezi