Her yıl sembolik olarak yapılan devir teslimde bu yıl başkanlık koltuğuna Eskioba İlköğretim Okulu’ndan Eda Özcan oturdu. Eskioba mahallesindeki evinden makam aracı ile alınan Eda Özcan ve Çiçek Kunç buradan Tire Belediyesi’ne getirildi. Belediye binası girişinde Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran tarafından karşılanan çocuk başkanlara burada Başkan Duran tarafından çiçek takdimi yapıldı. Burada yapılan mini karşılama töreninin ardından Başkanlık makamına geçildi. Ardından Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran makamını Eda Özcan’a temsili olarak devretti. Yapılan devir teslimin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Makamda 23 Nisan ile ilgili bir mesaj yayınlayan Eda Özcan ardından çocuk Başkan Yardımcısı Çiçek Kunç ile birlikte çocuklar ile ilgili yapılan projeleri yerinde incelemek istediğini söyledi.

BAŞKAN DURAN PROJELERİ GEZDİRDİ

Çocuk Başkanların projeleri incelemek istemesi üzerine Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ve Başkan Yardımcısı Sefa Yıldırım çocuk başkanlara ilçede yapılan parklar ve çocuk oyun guruplarını gezdirdi. Yapılan incelemenin ardından çocuk başkanlara hediyeleri takdim edildi. Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ve Başkan Yardımcısı Sefa Yıldırım çocuk başkanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

23 Nisan ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran; “Gazi Meclisimizin Kuruluşunun 102. yıldönümünde bu günü tüm dünya çocuklarına hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan çocuklarımız arasındaki karşılıklı dostluk, sevgi ve saygı duygusunu yavrularımıza 23 Nisan Çocuk bayramı ile aşılamıştır. Bizlerde bu günlerde görevlerimizi temsili olarak çocuklarımıza devrederiz. Bugün Tire Belediye Başkanlığı makamını Eskioba İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencisi Eda Özcan yavrumuza, Başkan Yardımcılığı görevini de 5. Sınıf öğrencimiz Çiçek Kunç kızımıza devrettik. Onlara yaptığımız hizmetleri anlattık. Bizler gelecek nesiller için gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geleceğimizi şekillendirecek olan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutluyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi