Tire Belediyesi Ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Ortaklığıyla Şehrimiz Genelinde Yol Yapım Ve Onarım Çalışmaları Sürüyor

Tire Belediye Basın

                Tire Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'yle İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşlerine bağlı ekiplerin işbirliğiyle, ilçemizin pek çok köşesinde yapılan güzelleştirme ve iyileştirme çalışmaları devam ediyor.

                İlçemiz çarşı içinde ve özellikle ana arterlerde süren çalışmalar sebebiyle şehrimiz hareketli günler yaşıyor.       Pek çok noktada biten yol iyileştirme çalışmaları neticesinde vatandaşlarımız memnuniyetini dile getirirken, Tire Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nce yapılan açıklamayla, ilçemizin daha pek çok farklı noktasında yapılacak olan yol iyileştirme çalışmalarının sürecek olması yüzleri güldürdü.

                Tire Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ortaklaşa yürütülen bu çalışmalara dair bugüne kadar yapılan ve yapılacak olan sokak ve cadde iyileştirmeleriyle ilgili olarak bilgi verdi.

                Şehir içi ana arterlerde başlayan ilk çalışma, İnönü Bulvarı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar olan, 1,5 km'lik İstasyon Caddesi, 700 metresi çift şerit olmakla birlikte asfaltlama işlemi tamamlanarak son şeklini aldı. Cumhuriyet Meydanından başlayıp Çatalçeşme Sokağı'na kadar olan yaklaşık 800 metrelik bir güzergahı içine alan Atatürk Caddesi'nin de asfaltlama işlemi sona erdi.

                Fen İşleri Müdürlüğü ayrıca, Atatürk Caddesi ve İstasyon Caddesi'nde asfaltlama işleminin ardından baştan sona kaldırım yenileme çalışması yapılacağını belirtti. Yine Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayıp, Turgut Özal Bulvarı arasında kalan 817 metrelik Gültekin Başargan Caddesi'nde ise hafta sonunda frezeleme(eski asfaltı kazıma işlemi)işlemi bitirilerek asfaltlama çalışmaları sona erdi.

                İstasyon Caddesi ile Turgut Özal Bulvarı arasında kalan 503 metrelik bir güzergahı kapsayan 19 Mayıs Caddesi de geçtiğimiz hafta yapılan freze işleminin ardından asfaltlanarak yenilendi.

                Kısa sürede bitirilen ancak yapılan iyi işçilik ve doğru kullanılan malzemelerle ömürlük bir sağlamlığa kavuşan yollarımız yaklaşık 13 cm kalınlığa sahip bir asfaltla yeni görünümüne kavuşuyor. Dökülen bu 13 cm'lik asfaltla zemin altında kalan bazı ızgaralar için de Tire Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ızgaraları yükseltme çalışmalarına hızla devam ediyorlar.

                Önümüzdeki haftalarda asfaltlama çalışmaları, hava şartları izin verdiği müddetçe Faik Tokluoğlu Bulvarı'nda çift şerit olmak üzere toplamda 2 km olarak sürecek. Bunun yanında, 520 metre Gümüşpala Caddesinde, İstasyon Caddesi'nden Turgut Özal Bulvarı'na uzanan, 730 metre Samim Uzer Caddesi'nde yıllardır süren yüzey su, su sorunu çözümlendikten sonra asfaltlama işlemi gerçekleştirilecek.

 

                Diğer yandan Cumhuriyet Meydanından Mehmet Çoban Bul-varına kadar olan 1 km Adnan Menderes Bulvarı, Adnan Menderes Bulvarı'ndan başlayıp Doğu Çevre Yolu'na dek uzanan 1,5 km Rafet Saygılı Caddesi ve Ali Okan Caddesin başlayıp İnönü Bulvarı’na kadar olan 1,5 km'lik Gençlik Caddesi de asfaltlanarak yeni görünümüne kavuşacak.

Editör: Haber Merkezi