Geçtiğimiz hafta yaşanan 7,8 ve 7,6 büyüklüğündeki 2 deprem, Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilde yıkıma sebep oldu. Felaketin ardından Türkiye genelinde kurumlar, stklar ve vatandaşlar bölgeye yardım göndermek için seferber oldular. Tire Belediyesi de depremden 5 saat sonra ilçede yardım kampanyası başlattı. Başkan Salih Atakan Duran’ın çağrısıyla başlayan kampanyaya, Tireli vatandaşlar akın etti.

Yediden yetmişe tüm vatandaşlar imkanı ölçüsünde yardım için belediye binasına gitti. Tire Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan kampanyaya tüm belediye personeli destek verdi. Gelen tüm yardımlar kategorilere ayrılarak Belediye personeli tarafından koli yapıldı. İstiflenen malzemeler tırlara yüklenerek İzmir Büyükşehir Belediyesi toplama merkezi başta olmak üzere, Hatay, Kahramanmaraş, Elbistan, Osmaniye, Kırıkhan gibi birçok bölgeye gönderildi. Yardımlar halen Tire Belediyesi’nde devam ediyor.

“TİRE HALKI YANINIZDA”

Depremin ilk saatlerinde belediyede bir toplantı gerçekleştirerek yardım kampanyası başlattıklarını dile getiren Başkan Salih Atakan Duran, “Bunun öncesinde ilçemizde bulunan Tire Arama Kurtarma Derneği (TAKED) ekibine lojistik destek sağlayarak onları deprem bölgesine gönderdik. Yardım kampanyamıza Tireli vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdiler. Gün boyunca kampanyayı yakından takip ettik ve saatler sonra ilk tırı yükleyerek yolcu ettik. Biz her yaptığımız yardımda Tire halkını arkamıza aldık. Bu kampanyada da kolilerimizin üzerine “Tire Halkı yanınızda” etiketleri yapıştırdık. Bizler sizlerle güçlüyüz. Biz gerçekten büyük bir aileyiz. Bu kampanyaya destek olan Tireli İş insanları başta olmak üzere köylerimizde hamur açıp ekmek yapan eli öpülesi annelerimize, kendi ağacından topladığı zeytini sıktırarak yağ elde edip bu yağı evine götürmeden belediyeye getiren abilerimize, köylerinde yardım toplayarak kendi imkanları ile yardımları belediyeye getiren yufka yürekli muhtarlarımıza ve bu kampanyayı kampanya yapan yediden yetmişe 88 mahallemizin güzel yürekli insanlarına canı gönülden teşekkür ediyorum. Biz millet olarak aynı ruhla yolumuza devam ediyoruz. Kurtuluş savaşında ecdadımız vatan millet uğruna ne fedakarlıklar yaptıysa, biz de yine aynı şuurla yolumuza devam edeceğimize olan inancımız tamdır. Bu vesile ile yaşadığımız bu acı felaket sonrası hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi